Ervaring met claas liter 780

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met een hark claas liner 780? Ik weet er eentje tekoop. Ze zou de niemeyer rs620 moeten vervangen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Kosk123
Opletten of er niet te veel speling op de tandarmen zit. Als je de mogelijkheid hebt even laten draaien of er vreemde geluiden te horen zijn. Verder zijn het mooie harken, ze zijn natuurlijk al wel wat ouder, maar dat hoeft geen probleem te zijn
Saeghershof
Ik ga een van de dagen gaan kijken. Kun je er ook wat snelheid mee maken? Met de niemeyer valt dit wat tegen.
Kosk123
Durf ik zo niet te zeggen, hoe hard kun je nu?
Sommigen willen er bijna overheen vliegen, ook de omstandigheden maken natuurlijk veel. Heb er zelf te weinig ervaring mee om echt de snelheid te kunnen geven
Saeghershof
@Kosk123 nu rijden 6 tot 8km/u. We zouden graag naar 10 of 12 per uur gaan.
Kosk123
@Saeghershof ik denk dat het haalbaar is, blijft natuurlijk opletten. Hoe oud is de 780?
Want met de oude rechte lat ben ik er niet zeker van.
De nieuwere met de gebogen aanspanning en profil als extra type aanduiding zijn beter bodemvolgend en daarmee ook geschikter voor hogere snelheden. (Ook op de weg)
Saeghershof
Dit is een foto van de hark. Een bouwjaar heb ik nog niet.

(klik om te vergroten)

Kosk123
@Saeghershof nog de oude balk voorop, ik heb geen ervaring met dat type. Deze is denk ik nog afkomstig uit de vorige eeuw
Andre150
Verwacht er qua snelheid niet te veel van. Dat wil niet, verder kwalitatief een goede hark
Saeghershof
@Andre150 we rijden nu max 8/u. met de claas zou je toch harder kunnen dachten wij.
Herbert
@Saeghershof snelheid is ook heel afhankelijk van de omstandigheden. Hoe hoog maai je? Lange stoppel harkt veel makkelijker / sneller. Soms is 9 nog te snel hier, maar de laatste paar jaar lukt 13 ook geregeld met goed resultaat.
+1
Saeghershof
@Herbert wij kunne niet harder omdat de niemeyer bij hogere snelheid niet mooi meer werkt. Terwijl we met een Deutz-fahr swatmaster 4221 12km/u kunnen rijden op hetzelfde perceel.
J asper
@Saeghershof Probeer eens een twintand.
J asper
Voor snelheid kun je beter een Niemeyer 850 twin kopen.
+3
Ruben-Wind
@J asper of liner 2900, alleen zijn die gebruikt lduurder als ze nieuw waren
2850Johndeere6R
Onze vorige hark was een Claas Liner 880 Profil. Pracht apparaat en met die profil's kun je ook dikke snelheden halen. Als ik je was zou ik de Liner 780 laten staan aangezien die nogal zwak zijn op de aandrijflijn en die nog al duur zijn kwa onderdelen. Voor een paar €meer heb je een Profil die waarschijnlijk beter aan jou verwachtingen voldoet. Succes.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden claas , ervaring , vervangen , liner , niemeyer en hark geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
865