Frontmaaier met of zonder zwadtrommels

Hoeveel pk zal de vermogens behoefte zijn van een frontmaaier met zwadtrommels in plaats van zonder zwadtrommels.? En dat in een zware eerste snee gras

Deel dit topic

Reacties

hoest
Verschil nihil, maar de meeste zwadtrommels kun je wijd open zetten of heel makkelijk demonteren dus eigenlijk een non discussie
+2
langeslagdiesel
Ik vind dit eigenlijk een vraag uit de jaren 80. Toen verkocht de mechanisatie wereld tractoren met 70 pk die konden woorden voorzien van fronthef, en front pto. Ik heb ze gezien met een PZ 211 voorop en een PZ 185 falazet achterop. Splinternieuwe combinaties. Het brommertje uit Treviglio gaf er niet om. Maar de frictieplaat lag binnen de 1000 draaiuren in de asbak. Met andere woorden. Ga alleen frontmaaien als het onder de kap genoeg over heeft. En zoek niet je geluk in de laatste 15 pk die op een papiertje staan getikt.
+1
spotmelker
@langeslagdiesel was die slijtage van de frictieplaat(en) niet het gevolg van het veelvuldig met slippende koppeling rijden omdat anders het keren op de kopakker te snel/ruig ging? Dat was hier tenminste wel zo. De powershift/variobakken hebben dat probleem ondervangen.
wilbertkw
Zit ook wel verschil in trommel of schijvenmaaier. Er zijn trommelmaaiers die een zwadbord tussen de trommels hebben waardoor al het gras door de middelste trommels moet om met d'r opraapwagen op te laden. Maar met stalvoeren maai je een korter gewas en voor los maaien kun je dan de zwadtrommels demonteren. Waarvoor wil je Frontmaaier gebruiken? Want stalvoeren maai je geen massa en met losmaaien zou ik breed wegleggen.
spotmelker
@wilbertkw een (4)trommel-frontmaaier maakt altijd 2 zwaden die door eventuele zwadborden meer tegen elkaar gedraaid worden. Als alle gras door de middelste 2 trommels zou gaan moet dat tegen de draairichting in of de trommels moeten paarsgewijs draaien. Beide werkt niet.
+1
THOMMY-TURBO
Wij hebben een krone 320 gehad met aangedreven zwadtrommels. Maar als er meer als 2,5 tot 3 Ton ds op het land staat loopt die maaier vol en gaat die veel vermogen vragen. Daarna een fendt trommelmaaier gehad met zwadschijven. Dan kun je instellen of je ze dicht op elkaar legt of iets breder uit elkaar. Dat kost geen vermogen. Maar die is ook alweer weg wegens slechte maai beeld. Nu een dubbele messenbalk met zwadschijven dat kost natuurlijk helemaal 0 vermogen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gras en eerste snee geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN