Moeten er richting aanwijzers op een dexta voor de keuring ?

Hallo ik vroeg me af of dat er knipperlichten op een dexta moet.
ik heb mijn dexta bijna zover dat ik hem op kenteken kan laten zetten maar waar moet hij aan voldoen ?

Deel dit topic

Reacties

+1
Hanomag22
Hij moet voldoen aan de eisen van toen. Volgens mij was het toen nog de bedoeling hand uitsteken. Als je een dexta met knippers ziet is t meestal er bij aan geprutst.
sanderdh
Oké bedankt moet er ook een rol beugel op
Hanomag22
@sanderdh goeie vraag. Weet ik niet voor kenteken.
+1
nhmonteur
Als het over een keuring gaat voor een nederlands kenteken dan moet je dexta voorzien zijn van knipperlichten.
De trekker word namelijk nagekeken op de permanente eisen van de regeling voertuigen. Hierin staat dat een landbouwtrekker MOET zijn voorzien van 2 knipperlichten aan voor en achterzijde.

Ondanks dat vroeger veel trekkers zonder knipperlichten werden geleverd is dat nu dus wel verplicht om op de openbare weg te mogen rijden.

Hieronder nog een link naar alle permanente eisen waar je trekker aan moet voldoen voor het verkrijgen van een nederlands kenteken. Je moet soms wel goed lezen. Want er zijn een hoop uitzonderingen.

wetten.overheid.nl/BWBR0025798/2023-05-20/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kenteken , dexta , keuring en richting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!