Miedema opraapwagen trekt de latten krom

We hebben hier een oude Miedema opraapwagen (enkelasser op heel brede banden) die we inzetten in natuurgebieden. Deze is uitgerust met een tapijt met L-ijzers en kokers. Nu trekken we regelmatig deze ijzers krom waardoor die uit de kokers schuiven en in het gras komen te liggen tijdens het lossen. Terug recht maken is nogal een werkje omdat ze over de volledige lengte buigen.

Iemand een idee waarom deze krom gaan? Overbelasting uiteraard, maar waarom? Wagen te vol? Materiaal te zwaar? Zouden we deze misschien beter vervangen door een ander type of vorm van lat? Vastlassen op de ketting is misschien ook nog te doen maar dan gaan we waarschijnlijk andere problemen krijgen als de lat krom is.

Deel dit topic

Reacties

Eurotrac
Controleer eerst maar of je bodem vierkant is of er balken zijn die gescheurd of ge torst zijn
John89
Zelfde probleem gehad met een miedema. Bleek op 1 kant een schakel teveel zitten. Ook de spanners willen wel uitrekken na een poosje.
+2
mdoornekamp
Extra strip op de latten lassen. Na een paar keer recht buigen is de kracht er ook wat uit
luk-van-der-velpen
Bodem is nog mooi vlak en intact. Kettingen kunnen wat gerokken zijn maar alles loopt mooi recht. Ik zie geen schade van metaal contact op de latten ook niet en als die leeg draait klinkt er ook niks gek.
Lijkt me er op dat als er meer dan 3 weg zijn het flink erger wordt, dus eerst maar eens een volledige set nieuwe monteren?
Ze buigen vooral naar boven toe, niet naar voor of achter.
JohanvS
Ook tijdens laden bodemketting niet meer aanzetten als gras tegen achterklep zit.
luk-van-der-velpen
@JohanvS Da's een tip die ik moet navragen bij de chauffeur, zou wel eens kunnen eigenlijk. Omdat er een smalspoor voor staat kan die dat eigenlijk niet zien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gras , opraapwagen , waarom? , schuiven , Miedema , natuurgebieden , vervangen , type en trekken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0