Rotor wordt niet aangedreven van stoll hark

Goedeavond,

Wij hebben vandaag een stoll 1400 treintjeshark gekocht met een defect.
De eerste rotor wordt niet aangedreven, de tandwielen zijn nog in tact. er zit ruimte tussen de rotor en de aandrijfas, hierdoor loopt het niet mooi op elkaar, en wordt de rotor niet aangedreven. We hebben de hele rotor al onder de hark vandaan gehaald. Wij willen dus de rotor iets omhoog brengen zodat die beter in de vertanding grijpt van de aandrijfas. Alleen weten we niet precies of dat te doen is, en of daarvoor ook de tandarmen gedemonteerd moeten worden. Heeft iemand hier ervaring mee hoe dit het best aan te pakken is? Alvast bedankt

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Hier zie je de rust met er tussen het is wel bijna een cm gok ik.

Reacties

willemk
Lijkt me sterk dat je tandwielen niet beschadigd zijn
Fendt303LS_Vincent
@willemk ja nouja er zijn niet stukken af zegmaar of iets maar zal vast wel wat vanaf gesleten zijn.
van-engelenhoven
Pionas verrot, hadden wij ook........
Fendt303LS_Vincent
@van-engelenhoven A oke, ja we halen het wel gewoon los kijken of het nog te maken valt.
Fendt303LS_Vincent
@van-engelenhoven ja kan best inderdaad, de as waar die omheen draait zit wel wat ruimte op lijkt het. Hebben jullie het kunnen oplossen?
Fendt303LS_Vincent
@Fendt303LS_Vincent volgens mij is bij deze een lager kapot in die rotor zegmaar, maar dat onderstel zit nog wel aardig vast
van-engelenhoven
@Fendt303LS_Vincent lager van die pionas had gevrete en toen is de vertanding afgesleten. Toen ff nieuwe lager, kroonwiel en pionas opgezet
Fendt303LS_Vincent
@van-engelenhoven oke ja dan wordt t nog wel duur
Husqvarna
Wij harken er al 20 jaar mee, dit nooit gehad. Wel curvebaan versleten, maar dat is eigenlijk gebrekkig onderhoud (smeren).
Fendt303LS_Vincent
@Husqvarna Oke, voor de rest weinig mee gehad?, deze is wel aardig gesmeerd zo te zien, het rotor huis zat helemaal vol met vet zoals op meer plekken, maar ja zal nog steeds ook wel de nodige hectares gedaan hebben. Maar wss is het onderste lager kapot van de rotor, dus hele spulletje daar onder moet eraf, wat nog wel beetje vast zit..
Husqvarna
@Fendt303LS_Vincent
De rotorarmen gaan nog wel eens kapot, maar dat is een paar andere armen per jaar van een sloopmachine. Net nog 20 hectare geharkt. We hebben er trouwens 2, dus als er een slang knapt of een band lek, aandrijflager, of laatste keer zo'n kokertje dat als overbrenging dient. Dan pak gewoon een andere hark en kan weer verder.
Fendt303LS_Vincent
@Husqvarna Oke ja precies, dan is een 2e wel heel makkelijk idd. Ja we kijken wel of de onze nog weer gaat harken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden rotor , gedemonteerd , tandwiel , ervaring , stoll , as , defect en hark geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0