Trommels PZ maaier op tijd zetten

Ik ben bezig met het vervangen van tandwielen van de aandrijving van een pz 265a getrokken trommelmaaier.
Hoe kan ik de aandrijving op tijd zetten zodat de mesjes van de trommels op de juiste positie staan ten opzichte van elkaar?

Deel dit topic

Reacties

langeslagdiesel
Goed kijken hoe de trommels staan voordat je de boel demonteert. Daarmee beginnen.
henritl
Klopt, maar als de aandrijving defect is staat het waarschijnlijk niet meer zoals het hoort.
+1
langeslagdiesel
Ik heb een 265 nooit uit elkaar gehad. Maar ik kan me voorstellen dat de kleine binnen trommels twee keer zo hard draaien dan de grote buiten trommels. Dit om de zelfde mes snelheid en massa verhoging te krijgen. Dus ik zou het zo in elkaar zetten, dat als je de boel met de hand rond draait dat goed vrij loopt. En anders ff iemand opsnorren die zo’n maaier heeft. Er draaien er zat als frontmaaier. Dan zet je krijt streepjes op de trommels waar de messen zitten en draai je rustig met de hand rond. Als het mes van de andere trommel recht tegenover een trommel staat zet je daar een andere kleur streepje. Dus als je 4 kleurtjes hebt en je meet dat op, en / of je maakt daar foto’s van dan heb je exact de goede timing.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden aandrijving , pz maaier , trommelmaaier , getrokken , vervangen en maaier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0