Help ik weeg te weinig voor een New Holland

Af en toe werk ik met een kleine New Holland T3. Als ik de Cardan inschakel valt die geregeld uit en geeft hij aan dat er niemand op de stoel zit. Maar zit er wel degelijk op en weeg 77 kg. Dat is blijkbaar niet genoeg en daarom valt hij uit in veiligheid.
Is er een mogelijkheid om deze sensor af te stellen op gewicht?

Deel dit topic

Reacties

+1
Fendt926Driver
Het is mogelijk om die sensor onder de stoel door te verbinden.

Of voor de veiligheid een nieuwe sensor kopen.

Misschien weet @nhmonteur wat er aan de hand is
makker
@Fendt926Driver Het rare is dat ik hetzelfde probleem heb op verschillende van die modellen en hoor dat andere lichte gebruikers ook dat probleem hebben.
Hanomag22
@Fendt926Driver doorverbinden gaat waarschijnlijk niet werken en in principe voldoe je dan niet aan de toelatingseisen en zou je theoretisch onverzekerd zijn.
+1
bart-spies
@Fendt926Driver Wel mee oppassen. Hier op de zaak eens gedaan met een shovel die zelf uitging als hij niet op de handrem stond bij het uitstappen. Stekker doorverbonden, en de volgende ochtend de accu volledig ontladen.
Stier69
Ja dit is beter makker.
+2
Bakker S
Gewoon doorverbinden. Wat een ellende als ie steeds uit valt.
+1
Welgerap52
Zomaar even doorverbinden licht vaak iets lastiger , in de stoel schakelaar zit vaak ook een weerstand en als je die omzeilt heb je vaak een andere foutmelding , het kussen van de stoel afhalen en proberen de schakelaar beter af te stellen.
makker
@Welgerap52 ok merci voor de tip zal het morgen eens proberen
+4
nhmonteur
De kleinere modellen hebben hier wel eens last van. Het doorverbinden kan je niet altijd doen. Tegenwoordig zit er in de meeste stoelschakelaar een weerstand. Zodra je dit doorverbind krijg je een foutcode dat er sluiting is.
Als er wel gewoon een schakelaar in zit of als je de stoelschakelaar zelf vast zet kan het zijn dat je na een 24 uur ook een foutcode krijgt dat de bestuurder nu toch wel heel lang op de stoel zit. In sommige gevallen (ligt aan transmissie) kan je dan zelfs niet meer rijden.

Beste kan je even de zitting eraf halen. Zit vaak aan de voorkant met 2 tot 4 schroefjes vast. Dan trek je de zitting zo naar voren eraf.
Dan is de stoelschakelaar vaak goed te zien.
Ik leg hier dan meestal een doek of een stuk schuimrubber op de schakelaar zodat deze beter ingedrukt word.
Zitting weer even terug plaatsen en kijken of het verbeterd is. Zodra je bijna helemaal van de zitting af bent terwijl de handrem eraf is moet de melding aan gaan van handrem erop.

Succes
makker
@nhmonteur Super merci met deze tips kan ik aan de slag. Dankjewel
+10
hoest
Wat doen jullie allemaal moeilijk, hij moet gewoon meer eten😇
+1
roscho
Quote Reactie van @hoest:
gewoon meer eten

Straks blijft het ding gewoon in bedrijf als per ongeluk de boterhamtrommel op de stoel blijft liggen... 🤣
+1
deerejohn
@hoest zou wel willen dat ik weer 77 kg woog
+1
Van-Epscheuten
Toen ik de topic titel zag, was ik erg benieuwd, waar dit verhaal heen zou gaan 🙂
Eurotrac
Is de censor te verplaatsen
mestyle
Eventueel dikke veer aan se stoel zetten om die na beneden te trekken voor paar extra kilo
GerbertXL
Ik ben bij een case puma eens aan het klooien geweest met de schakelaar, dat bleek dus een nabijheidsschakelaar te zijn met een weerstand dus niet zomaar door te verbinden. Ik heb de veren onder de schakelplaat er onder vandaan gehaald maar zoals gezegd, dan krijg je een foutmelding na zoveel uur en kun je de boel weer open maken op een plek waar je het vast niet uitkomt.
Snelle zoekopdracht geeft de oplossing: destoelenshop.nl/nl/onderdelen-tractorstoel/…
Misschien is het niet de goede weerstand maar het gaat om het idee. Dit ding ertussen en dan kun je er gewoon een aan/uit schakelaar tussenzetten. Schakelaar ergens op een niet direct zichtbare maar wel bruikbare plek neerzetten en je hebt gelijk een diefstalbeveiliging. Als je een beetje handig bent kun je het ook zelf maken met een wisselschakelaar en twee weerstanden.
+2
nhmonteur
@GerbertXL zo heb ik het ook een keer gemaakt. Klant moet met regelmaat de trekker uit ivm rollenpers met wikkelaar. Daarbij moet je elke keer de veiligheidsknop indrukken voor je van stoel afgaat.
Nu inderdaad een wissel relais met de weerstand van ingeschakelde stoelschakelaar erop gemaakt. Zodra je contact omzet gaat het wisselrelais om. Even 2 stekker eraan gemaakt zodat je hem baast de stoel tussen de stekker kan aansluiten.
+1
Wat ook kan helpen is een simpele opgevouwen handdoek. De stoelschakelaar zit nogal vaak net in het midden. Bij een kleinere tractor, kleinere stoel, zit je vaak wat meer op de rand van de stoel waardoor de schakelaar niet altijd correct werkt. Hadden we hier met een Grillo maaier ook voor. Simpelweg een handdoek opvouwen en op de stoel leggen loste het op.
Later hebben we de zitting er af genomen en op het contact een extra rubber mat gelegd waardoor die nu wel mooi werkt.

Als het niet je eigen tractor is, probeer eerst de handdoek.
+1
jehan
Aha bedrijf hier in de buurt heeft er geen last van. daar zetten ze gewoon het zwaarst personeel op die trekkertjes
roscho
@jehan Als je de allerdiksen daarop zet, vind je het trekkertje niet meer terug... 🙈🤣
+8
DANOONTJE POWERR
Het zit niet zo lekker maar het werkt wel 🤣

(klik om te vergroten)

+1
Stier69
@DANOONTJE POWERR Hard gewerkt in dit weer om deze foto te maken haha
+1
@DANOONTJE POWERR denken in oplossingen 👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden new holland , stoel , veiligheid en sensor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0