Brandweerslang lek, iemand tips?

Amateurboertje hier!

Situatie: Irrifrance micro 44 haspeltje voor wat weiland beregenen in de nacht, voor fris houden weides van de hobbydieren.

Aanvoerleiding brandweerslang 2,5" duims. Aan pomp iets van 4,3 bar, aan haspel iets van 2,5 bar.
Allemaal maar simpel poppespul, maar het werkt!

Nu heb ik in 2 brandweerslangen een lek zitten, wat natuurlijk mijn druk verlaagd , die al niet hoog was 😄

Zijn er simpele tips om een lek te dichten?

Weet niet of het werkt, maar dacht aan:

- Even 1 koppeling los en 50 cm oude slang over de slang schuiven ter hoogte van het lek. Dat hij door zijn eigen druk het gat dicht als er kracht op komt?

- Stuk metalen pijp 60mm dik van 30cm , bij lek slang doorsnijden en dan weerszijden slang 15cm over pijp schuiven en iedere zijde met 2 slangenklemmen (dus 4) vastzetten)

Beide relatief goedkope oplossingen, maar iemand advies?

Deel dit topic

Reacties

Terwisscha
De metalen pijp in de slang lijkt mij funest voor het oprollen van de slang. Dat komt niet goed. Slang er over moet geen probleem zijn.
wilbertkw
@Terwisscha zoals ik het lees is het de aanvoer slang. Deze hoeft niet op de haspel opgerold te worden. Dus zo'n gek idee is dat niet. Slangen over elkaar blijft altijd wel iets lekken .
RaHeados
@wilbertkw draai je er aan beide kanten een slangenklem omheen, staat toch niet heel veel druk op 🤷‍♂️
+1
wilbertkw
@RaHeados klinkt niet gek👍 maar dan kun je de slang niet meer strak op een haspel oprollen want dan druk je de slangklem plat. Maar met de hand oprollen zou misschien wel kunnen
+1
deufi
Op lek doormidden snijden en twee snelkoppelingen ertussen zetten.
JD3010
Een stukje slang er overheen schuiven gaat prima hoor. Ik heb best wat slangen zo weer zo goed als dicht gekregen. 100%waterdicht is ook geen noodzaak
+2
walker1
Slang er overheen schuiven deden we hier vroeger ook. Pa zat bij de brandweer en we gebruikten ook oude brandweerslangen voor het beregenen. doordat stuk slang helemaal strak komt te staan wanneer er druk op de slangen staat, is het lek daarmee grotendeels dicht.
walker1
Verder is het natuurlijk zo dat oude brandweerslangen voor brandweer gebruik al afgekeurd zijn, dus al een zekere slijtage hebben gehad. En van paar keer in de zomer voor beregenen gebruikt worden en rest van jaar is schuur liggen worden ze ook niet beter van. Worden wat stugger.
JD3010
@walker1 ...en uiteindelijk verdroogt de rubberen binnenkant.
walker1
@JD3010 dat ook.
+2
AdjeBrabant
Bedankt. Ga morgen eens aan de slang met een stuk slang erover. Goedkoopste oplossing zou dat immers zijn 😉
Zal updaten over het resultaat 😄
+2
Fast Eddy
@AdjeBrabant

Stukje slang erover dat gaat best. Misschien moet je opzoek gaan naar 3 duims slangen die zijn gangbaarder en er gaat meer water door dan door een 2,5 duims. 3 duimers zijn er zat te vinden op marktplaats.
+1
willemk
Nieuwe slang kopen vaak het goedkoopste.
+1
JD 6110
@willemk

Nee joh. Voor de hobby wat sproeien. Daar kun je wel een paar keer slang voor inkorten

Wij hebben er een eens een buisje met opgezette randen tussen gezet met 4 slang klemmen er op dan. Werd wel met de hand opgerold. Dus niet te strak oprollen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden beregenen , nacht , schuiven , dik , lek , koppeling , druk , pomp , weiland en haspel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1.118