Welk gereedschap heb je, zo wie zo, nodig voor de Deutz 5006

Welk gereedschap heb je, zo wie zo, nodig voor het sleutelen aan de Deutz 5006 ?
Ik heb een Deutz 5006 gekocht, nog weinig ervaring met het sleutelen ermee.

Ik denk aan,
- Hydraulische krik
- HBM gereedschap ?

Zoek mede gepassioneerde Deutz liefhebbers en toertochten

De moet ik de remmen verbeteren. (handrem doet het goed, maar de rempedaal zal een kortere rempedaal slag moeten krijgen). Door alvast schema's van de Deutz5006 te hebben gelezen, zal de stelschroef een paar tandjes aangedraaid kunnen worden.

grt, Erik

Deel dit topic

Reacties

+1
roscho
Ik denk dat je daar geen specifiek gereedschap voor nodig hebt. Hierna ga ik ervan uit dat je voor de hobby gaat sleutelen. Professioneel moet je kijken naar beter spul. Als je een set metrische steek, ring- en dopsleutels hebt plus een kruissleutel voor de wielmoeren, en dan nog wat tangen, seegerringtangen, schroevendraaiers (plat en kruis) etc, dan denk ik dat je de hele trekker wel zo'n beetje baas kunt. Misschien moet je nog een fatsoenlijke boormachine hebben, waar je afgedraaide bouten mee kunt uitboren. Die kunnen behoorlijk aangeroest zijn en bij losdraaien afbreken.
Als je verder aan de motor begint, heb je speciaal gereedschap nodig om zuigerveren te monteren.
Een 5-tons garagekrik is wel handig, maar 't kan ook met een simpel potkrikje en een mooi blok hout.
Het hangt er ook een beetje vanaf wat je wilt gaan doen.
Je kunt altijd beginnen met HBM-gereedschap, dat kost niet veel. Gaat er iets kapot, dan vervang je dat door merkgereedschap (Gedore, USAG, Facom, ....). Voor de meeste werkzaamheden volstaat goedkoop gereedschap.
Een fatsoenlijke gereedschapskar is ook nooit weg. Soms kun je die gevuld en wel voor een voordeelprijsje kopen, bijv. in een veiling. Meestal Chinees spul (soms met Duitse namen), ook hier weer aanvullen met merkspul voor wat stuk gaat.
+1
casejxu
@roscho t is alleen verstandig om als beginnend sleutelaar geen bouten uit te gaan boren. T is nogal een heel secuur klusje wat bij kleine misstap meer schade oplevert! Sowieso liever moer oplassen in eerste instantie. Sowieso verstandig om ook 2 bussen kruipolie te bestellen en bij twijfel de bout/moer even paar uur lekker in laten trekken. De tijd nemen is het verstandigste gereedschap voor beginnend hobbyist. Neem de tijd om spullen los te halen. Kijk goed hoe iets in elkaar steekt en bij twijfels maak liever te teveel dan te kort fotoos.

Let bij de goedkopere karren goed op welke dop en sleutelmaat er in zit. Heb ze we gezien met wel 21 en 23 bijv maar dan geen 22 en 24 welke je veel vaker zal gebruiken

In principe kan je deze trekkers met een simpele baco en waterpomptang nog uit elkaar sleutelen😜
+2
roscho
Quote Reactie van @casejxu:
2 bussen kruipolie

Kruipolie heb ik niet genoemd omdat dit een verbruiksartikel is. Dan moet je ook smeervet, olie, remreiniger, .... noemen. O ja, de vetspuit nog vergeten!
ErikOP29
Oke, bedankt voor de tips ! Ik ga er mee aan de slag. Alvast een potkrik 20 ton besteld, bokjes worden ook gemaakt voor de veiligheid. Grt. Erik
peter-witvliet
@ErikOP29 ik zou gedore doen, is aan he prijs, maar wel het best, voor allround gebruik. als je er zuinig op bent overleefd het je je zelfs. succes
+2
roscho
Quote Reactie van @peter-witvliet:
ik zou gedore doen,

Als je het professioneel gaat gebruiken, ben ik het daarmee eens, voor hobby kan gereedschap van HBM ook volstaan. Een voorbeeldje: ik heb zelf een dopsleutelset van de HEMA, al bijna 50 jaar oud en nog volledig functioneel. Alleen een dop 19 moeten vervangen voor €2 op een oldtimerdag. Set destijds gekocht voor 39 gulden. Daar nog pas bij Lidl een 1/2 ratel met uitschuifhandvat bij gekocht. Zeker als je wat slordiger bent en nog wel eens wat kwijt bent, is Gedore veel te duur.
+2
roscho
@ErikOP29 Een potkrik volstaat, maar je hebt meer aan een echte garagekrik, liefst een die voldoende hoog kan om onder de as te staan. Die rij je er zo onder en hij staat ook nog steviger. Kost wel een stuk meer.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden deutz , gereedschap , Sleutelen , remmen , ervaring , hydraulische en slag geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0