Ervaringen baggerspuiten, verschillende merken. Bij droogte beregenen.

Hallo mede tractorfanners🙋‍♂️

Ik hen een vraag over baggerspuiten. Weet iemand welke verschillende merken er zijn. Ik zelf weet alleen dat BCW en RODENBURG op de markt zijn.
En de ervaringen, bijvoorbeeld bij droogte eventueel over de mest, kunstmest

Veel problemen of weinig, er zijn er amper 2e handse tekoop dus zegt dag wat?

Wij zitten op klei veen, sloten zijn niet uitzonderlijk breed, maar bij weinig beplanting moet het wel gaan, zit een brede wetering voor water toevoer.

Hartelijk bedankt alvast!

Deel dit topic

Reacties

boer
Heb me in de spuiten ook al eens verdiept maar al zou ik er een voor me eigen moeten kopen zou ik wel weten welke ik koop. Zou zelf voor degelijkheid en robuust gaan. Er draaien hier in de regio rondom alphen a/d rijn meer blauwe als rode spuiten.
Al heb je kunstmest gestrooit of mest gereden kan je mooi een buitje regen maken en dat kan dan nooit kwaad. Nou snap ik wel dat de gebruikte markt niet zo groot is want je kan er ook mooi de mest mee over pompen naar een andere mestput dus dan snap ik wel dat een boer hem niet zo snel weg doet. Wat mij de verschillen leek
Bcw pomp (rode)
- een vrij lichte constructie ( naar mijn mening net licht zat
- 2 groothoek aftakassen ( best dure delen als een groothoek aftakas kapot gaat
- het loonwerkers model heeft wel een eigen ventielen blok opzich mooi maar tegenwoordig de dag heeft een trekker toch al genoeg ventielen voor de 3 funties die je nodig hebt hoeft het toch niet.

De roden burg spuit ( blauw)
- mooi een degelijke constructie
- een vrij simpele aandrijflijn zonder groothoek aftakassen
- geen eigen ventielenblok je zal het vast er wel op kunnen krijgen maar vanwegen bijv. bagger nevel en water zou het niet me voorkeur hebben.
- nou heb ik het idee dat deze spuit minder bochten in de lijn van de baggerpijp heeft dus zou zeggen een bocht is weerstand dan zou de capaciteit iets ten goede komen


Beide machines draaien met een doda pomp zijn mooie degelijke pompen
+1
Welgerap52
@boer je kunt het ook van de andere kant bekijken ,bcw is lichter gebouwd maar blijft ook wel redelijk heel hier in de buurt , voor de rodenburg machine heb je een beer van een trekker nodig met dikke banden anders heb je een spoor in de kant
+1
boer
@Welgerap52 beer van een trekker denk ik wel dat mee valt als je de fots bij vd berg op facebook ziet hangt het aan een bijv. Fendt 716 of 820. Terwijl je bij de mannen van rodeburg eigenlijk bijna altijd een compacte 4 cilinder eraan ziet staan. Maar dikke band of dubbelluchtwielben ik mee eens maar in de zachte polders wil je bij de slootkanten toch graag een breder loopvlak hebben.
Johny power
@boer Bedankt voor je reactie! Toch zijn de rode wat meer verkocht dan de blauwe. Maar BCW speelt al wat langer mee op de markt natuurlijk.
Hoeveel mm regen kan je in 1x ongv op het land brengen.
Welgerap52
@Johny power rodenburg is afgekeken van bcw misschien zijn bcw pompen er wel 15 jaar langer
Johny power
@Welgerap52 Het frame en constructie zijn wel heel verschillend.
Welgerap52
@Johny power de aandrijving loopt wel ongeveer het zelfde ,pomp een tandwielkast ook het zelfde. Een eigen model frame
Johny power
@Welgerap52 Oké hoeveel vermogen vraagt zo een dode pomp.
+1
boer
@Johny power de hoeveelheid water ja ze pompen ongeveel 400 m3 uur en spuiten een meter of 40 ongeveer maar rij je dan 0.8 of 1.6 km dat is maar net wat je zou willen voor de pompen zeggen 80/90 pk ongeveer benodigd
Johny power
@boer 0,8 km moet je wel de duizend toeren aftakas hebben schat ik zo
bluepower12
Kan goed gaan, maar je krijgt gegarandeerd onkruidzaad op je land.
Johny power
@bluepower12 In droge periodes kwam er weleens een collega veehouder baggerspuiten, geen last gehad van onkruid. Vaker maaien scheelt misschien.
bluepower12
@Johny power oke scheelt misschien idd. Maar hier heb je altijd wel zuring of akkerdistel die eens bloeit in de wal en dat zaad blijft verrekte lang goed in de sloot. Hebben het hier al door het hekkelen
Johny power
@bluepower12 Doen jullie ook wallenfrezen?
bluepower12
@Johny power ja klopt. Daar zal het mis gaan
Johny power
@bluepower12 Hoge walkanten?
fendt308-driver
Wij hebben een bcw hier. Maar als ik opnieuw moest kiezen zou ik serieus rodenburg overwegen. Ze ontlopen elkaar niet veel kwa kunnen maar rodenburg is wel (lomp) langer. dus je kan verder van de kant blijven en je komt nog verder ook. Wij pompen nu vaak met de 516 vanwege de 800's en gps. Maar de 309&308(90pk) kunnen de bcw icm dubbelluchtwiel ook prima aan. Wel opletten dat je pomp je hef niet krom slaat met lucht happen.
Bij de bcw hebben we nu 2 spuitkoppen, 1 met 1 kop en 1 met 2 rubberkoppen. De enkele kop krijg je het meeste bereik mee de dubbele kop geeft veel meer liters met dezelfde handeling. Zitten nu zelf nog te twijfelen om er een wiel achter/onder te maken want je hebt wel best wat gewicht in de slootkant hangen.
Johny power
@fendt308-driver Wat zijn de smalste slooten waar jullie uit beregenen.
Zou het nog verschil maken dat rodenburg van beneden naar boven spuiten en bcw andersom?
fendt308-driver
@Johny power schat een kleine meter, maar dan kan je niet alleen water pakken gaat er ook bagger mee. Waar moet het verschil voor maken ik snap hem ff niet?
Johny power
@fendt308-driver vanaf onder naar boven ga je verder dan boven naar onder denk ik, maar het tzal niet zo heel veel verschil maken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mest , water , beregenen , wetering , droogte , veen , ervaringen , Sloten en klei geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.107