Gallignani 6000 timing commando meetwiel naar knoper klopt niet

Hallo allemaal, ik heb gisteren een Gallignani 6000 balenpers voor de eerste keer gebruikt, na +-10 meter rijden in het stro braken de 2 veiligheidsbouten. (De eerste baal was geknoopt langs 1 kant, de andere 3 waren niet geknoopt, de balenpers was vooraf thuis getest met los hooi en toen werden alle balen geknoopt).

De ene bout van het vliegwiel en de andere bout aan de aandrijving van het knoopapparaat waren gebroken.

Na lang zoeken denk ik de oorzaak te hebben gevonden, de pal van het meetwiel dat de knoper activeert, blokkeert het tandwiel dat vrij kan ronddraaien als er niet geknoopt wordt.

Het gaat hier over het tandwiel 3 waarbij de pal daaronder die verbonden is met het meetwiel tandwiel 3 blokkeert bij gewoon persen waardoor de breekbout breekt aan het tandwiel boven tandwiel 2.

Mijn vraag is nu hoe kan je dat tandwiel correct afstellen ten opzichte van het meetwiel?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Tandwielen die het knoopapparaat aandrijven

Reacties

Klein Rot
@Jens551
Op dutchbalerparts staat de handleiding voor uw pers: dutchbalerparts.nl/wp-content/uploads/…
Jens551
@Klein Rot bedankt, ik heb de handleiding inderdaad al gevonden maar hierin staat niet hoe je de bediening van het knoopapparaat kunt regelen...
Klein Rot
@Jens551
OP blad 17 van de handleiding staat hoe de naalden t.o.v. de perswagen moeten zijn afgesteld. De stand van de naalden en de positie van het knoperapparaat is vast, de naalden worden door het knoperapparaat meegenomen. Staan de naalden goed dan staat het knoperapparaat ook goed.
Op blad 21 staat hoe de knoper zelf afgesteld dient te worden.
Jens551
@Klein Rot ik bekijk dit eens!
county854t
Hallo, ik heb destijds ook ooit zo,n zelfde probleem gehad met n Gallignani 150F. In 1 klap ook beide breekbouten kapot. Ik zou ook is kijken of alle tandjes nog aanwezig zijn in de knoper curvebanen. Bij mij was toen 1 tandje uit gebroken met n hoop trammelant vandien.
Als je in de regio eindhoven woont wil ik best helpen om de zaak weer draaiend te krijgen.
Succes
Jens551
@county854t bedankt voor de tip! Ik kijk deze ook eens na!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden persen , balen , stro , aandrijving , tandwiel , afstellen , balenpers , hooi , vliegwiel en gallignani geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
547