Hoeveel pk pompset voor beregungshaspel

Beste leden,

Ik ben aan het kijken voor een nieuwe pompset voor een haspel van 100mm slang en 400m lang heeft iemand een idee hoeveel pk er dan gewenst is of waar op letten bij aanschaf?
De pompset is voor uit een put te beregenen.

Rick

Deel dit topic

Reacties

newholland6640
Dacht dat wij 80 kuub hebben met 80 pk?
Das wel t minimale voor jouw haspel denk ik wil je capaciteit halen
+1
Fendt_103Luuk
Afhankelijk van welke druk je wilt halen en welke nozzle je hebt. Je hebt verschillende pomphuizen A&B kwaliteit. A haalt meer capaciteit wat veelal leid tot een lager dieselverbruik. Zou informeren bij de dealer in je buurt wat mogelijk is tegen welke kosten. Als een A kwaliteit pomphuis binnen budget valt zou ik hiervoor kiezen omdat je dan een lager dieselverbruik gaat hebben.
walker1
@Fendt_103Luuk Mee eens, lmb's die haspels en pompen leveren kunnen precies vertellen welke pompset bij welke haspel past. Die rekenen ook mee met hoe diep het water opgepompt moet worden, eventuele afstand , transport leiding van pomp naar haspel, etc. Als men incidenteel een keer beregend zou men voor een B kwaliteit kunnen gaan. Anders A kwaliteit nemen. de hogere aanschafprijs doet maar 1 x pijn, maar van een degelijke pomp en lager dieselverbruik heb je elk jaar plezier.
PieterA
Ik heb geen ervaring met een pompput, maar als je van oppervlaktewater uit gaat is een pomp van 70 kuub met een motor van 80 pk een mooie maat. Allebei iets overbemeten, maar dat komt de levensduur ten goede.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden beregenen , put en haspel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
541
TREFWOORDEN