Hoe meet je weeg cellen door

Hoi,
Op het werk hebben we een sieplo voerbak aan een loader met een weeg inrichting. Nu blijft deze konstant op -820kg tot -830kg staan. Hoe kan ik uitsluiten of de weegcellen kapot zijn? Gewoon weerstand meeten?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

GerbertXL
Er zal wel een labeltje op de weegcel zitten. Gooi dat eens in googel en kans dat je een datasheet tegenkomt.
fordt5110
Heeft deze meerdere weegcellen? Zo ja, dan ze allemaal loskoppelen en doormeten op weerstand. Zit er eentje kwa weerstand ver van de anderen af, dan is dat de boosdoener
henrikdw
Kan ook zijn dat het ergens in de bekabeling zit tussen de cellen en de kast. Onze mengwagen heeft soms ook kuren (-1000kg enzo), als ik de kabel naar de kast dan op een bepaalde manier draai is het weer goed. Misschien een slechte verbinding ergens
+1
DB780
Weegcellen zijn moeilijk door te meten, waarde kan goed zijn als er een scheur in de weegcel zit, als deze word belast dan kan hij als nog afwijken.
Vraag is wanneer is de afwijking ontstaan, is er niet veranderd aan de constructie of heeft de weeg unit een klap gehad?
Heb je een test gewicht, zodat je kan vast stellen of de weeg unit nog goed weegt (klopt de gewichts toename) of dat je een tarreer fout hebt (weeg unit leeg geeft geen 0kg aan op scherm).
Het is inderdaad een goed idee om alle aansluitingen na de gaan of deze goed bevestigd zijn.
THOMMY-TURBO
@DB780 het maakt niet uit of die vol of leeg is het gewicht varieert dan tussen die 2 gewichten zonder logica er achter. Zal de verbindingen eens na gaan en controleren op kabelbreuken
NH-Ford
Hoeveel weegcellen heeft ie?
THOMMY-TURBO
@NH-Ford 2 weegcellen
NH-Ford
@THOMMY-TURBO even proberen 1 cel los te koppelen, dan is er op gaan staan en kijken wat hij doet, evenzo ook met de andere.
Welke waarde weergegeven wordt moet je niet op letten, alleen kijken of de waarde veranderd als je erop gaat staan, en of die dan stabiel blijft.
Als dat bij een weegcel niet het geval is dan zit daar je oorzaak, of je kabel, of je weegcel.
+1
DB780
Je kan ook alles los gooien en kijken wat hij dan aangeeft. Als de waarde nog steeds -820 -830 is, is de verbinding weg, dit moet eerst opgelost worden, anders zie je niet wat je doet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hoi , kapot , loader en voerbak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN