Beregeningshaspel idrofoglia of bauer? Is het prijsverschil het waard?

Beste leden,

Ik ben aan het twijfel over een aankoop van beregeningshaspel idrofoglia G4 100mm-350m en een Bauer T51 90mm-350m? Hebben jullie ervaringen met deze haspels en is de meerprijs van een Bauer ongeveer €5000 het waard?

Rick

Deel dit topic

Reacties

THOMMY-TURBO
Ik zou voor de idrofolia gaan mooi een maat dikkere slang scheelt al veel. Wij hebben eerst altijd een ferbo gehad is het zelfde als idrofolia zijn zeker wel sterker als irtec ocmis of mirani dichte trommel etc. Op stage had een nieuwe bauer vas ook niet helemaal vlekkeloos zou het geld mooi in de zak houden of voor een zuinigere pomp brengt meer op.
casejxu
@THOMMY-TURBO idd. Ik zou voor de grotere slang gaan!
+1
PieterA
@casejxu Ik ook. Die dikke slang geeft 40% meer water.
+1
casejxu
@PieterA of 40%minder weerstand!
THOMMY-TURBO
@THOMMY-TURBO onze lmb heeft ook ooit eens gezegd dat sleutelen aan een Italiaan veel makkelijker is als een bauer. Bind me niet vast op de getallen maar volgens mij had die het ooit over als de turbine er uit moest was het bij een Italiaan 30 min werk en één bauer 1,5 of zo. Ook zijn de onderdelen veel duurder. Nou is een haspel een machine waar niet zo gek veel aan zit. En als je een nieuw koop en één beetje vet op de as en lagers houd een heel eind 10 15 jaar probleemloos kan draaien.
IHpower
Wat voor merk heb je nu? En wat voor diameter slang?
Ik zou persoonlijk voor 110mm gaan bij 350m (als je die optie hebt). Heb zelf zowel 100 als 110, maar bij 110 hou je beduidend meer druk over met alsnog een compacte haspel. Bij Bauer kom je dan wel volgens mij in de E-serie. Is net allemaal wat zwaarder gebouwd als T-serie (en ook duurder).
Zelf geen ervaring met Idrofoglia dus kan er niets over zeggen.
robbin lamers
Wij hebben nu 1,5 jaar een pioggia carnevali (idrofoglia g4) met een 110-400 slang. bevalt goed. Frame had wat zwaarder mogen zijn voor de 400 meter slang. maar tot op heden nog geen klagen. Denk wel dat de volgende een g5 zou worden. net wat meer body aan de machine zitten. ik zou wel altijd voor de dikke slang kiezen. wij kunnen in de uien en aardappelen met nozzel 26 of 28 beregenen (afhankelijk van puntstuk) maar dan breng je wel veel water aan.
+1
Rick92
IHpower,

Wij hebben nu slang van 82mm en dit is een kaweco ma die heeft er volgend jaar 40 jaar dienst op zitte dus is wel aan vervanging toe ma altijd goed gedaan.
IHpower
@Rick92 kijk, moet een opvolger maar weer zien te evenaren.
Toen ik voor de keuze stond voor een nieuwe bewust weer voor een Bauer gekozen. Draait nu 7 jaar probleemloos.
Zelf geen ervaring met overige merken.
newholland6640
@Rick92

Altijd voor 100 kiezen dan. 110 niet nodig als je nu mee uit de voeten kunt met 82.
THOMMY-TURBO
@Rick92 wat beregen je er eigenlijk mee? Grasland?
+1
Rick92
Wij beregenen er mais, tarwe en bieten mee en heb ook naar een Bauer met slag 100mm gekeken ma die is weer een pak duurder omdat je dan na een T61 moet waar dan ook luchtremmen bij komen voor het kenteken en heeft de T51 niet en @IHpower ik denk da ze da nie meer evenaren 40 jaar tegenwoordig mee de elektronica die andere had 2 versnellingen en daar moest je het mee doen 😜
IHpower
@Rick92 Zo bijzonder veel zit er op de huidige haspels ook weer niet. Maar altijd meer dan die van 40 jaar terug;)
Op hoeveel afstand zitten de dealers? Kunt ook in de buurt rondvragen naar gebruikerservaringen.
Rick92
@IHpower Bauer dealer zit in de buurt en die zie je hier ook wel veel en daar twijfel ik ook zeker niet over de kwaliteit en die andere zit wa verder weg ma het is vooral het prijs verschil wat me doet twijfelen want een Bauer met de zelfde slag zit ongeveer €10.000 hoger en er zal zeker wel kwaliteit verschil in zitten alleen is dit het waard is de moeilijke vraag
JohanvS
Als je geen dikkere slang dan 100 wil kan je net zo goed tweedehands kopen. Hier in de buurt kopen ze de laatste jaren nieuw alleen nog 125 en 140.
+1
Rick92
@JohanvS wij hebben bij ons 40 jaar geleden bij het kopen van onze huidige haspel ondergrondse leidingen gelegd waar mee wij 2/3 van onze grond mee kunnen beregenen en dat is 110mm. Toen der tijd voor een haspel van 82mm was dat zeker voldoende maar hier dus een grotere haspel op zetten van 125 of 140mm schiet niet op en ook voor zo een grote haspel beregen wij te weinig om dat interessant te maken. Maar zijn aan het kijken voor een nieuwe zodat we er weer een lange tijd tegen aan kunnen en 2de hands zijn ze ook nog goed aan prijs
THOMMY-TURBO
@Rick92 wij hebben ook ondergrondselijding van 110 ook 40 jaar geleden. Nu ook geïnvesteerd in nieuwe moet nog de grond in nu 160. Zijn ook begonnen met 83 en zo omhoog gewerkt tot we in 2000 een ferbo 100/350 geen problemen mee gehad tot de haspel kar 3 jaar geleden omgevallen is in de mais. Daarna niet meer de oude geweest. Tip als he er een mais stuk op zet een bult gewicht er aan hangen.
tone29
Voor 2 jaar terug een gebruikte nettuno gekocht. 100/400. Machine werkt prima. Zit weinig op. Sinds kort ook een nettuno motorpompset gekocht dus we kunne weer even vooruit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ervaringen , aankoop , haspels en Bauer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0