Korremais mais dorsen intressant?

Beste leden
Iemand al een idee of het intressant is om dit jaar mais te gaan dorsen en of iemand al wat van de prijzen heeft gehoord voor natte mais en wat iedereen zijn ervaringen zijn met de opbrengsten de laatste jaren? Kan het beter hier vragen omdat er hier veel ervaringsdeskundige zitten😜

Deel dit topic

Reacties

ArieV
Schijnbaar durft hier niemand wat prijzen te noemen. Is ook niet echt vergelijkbaar om per ton wat te noemen. Bij de ene is het zonder aanrijden, en bij de andere met plastic erbij. Dus dat zul je eerst uit moeten zoeken. Op Veluwe wordt er ( op stam) 3400 tot 3500 euro gegeven. Wel goede maïs, mooie kolf erin
Fendt926Driver
Korrelmais (maismeel) kost nu 25 euro per 100 kg.
10 ton korrels is 2500 per ha.
350 nodig voor het dorsen dus je kunt een 2150 per ha beuren voor korrelmais.
Moeten er geen droogkosten bij komen.
En graan (dus korrelmais) is iets zakkende in prijs.
Vandaag snijmais gekocht voor 2250 per ha excl btw excl hakselen.
Iedereen kan naar eigen idee hoe zijn mais is de bedragen of tonages naar boven of beneden bijstellen.
+1
kearl
@Fendt926Driver Die 25 cent zit malen en een paar keer transport er bij in. Mijn inschatting is dat het eerder 20-21 cent is.
BEboer
@kearl Gemalen mais in de silo geblazen kost 270 euro dacht ik, dit is mais van 90% ds. Korrelmais word gedorsen aan 25 tem 35% ds dus gaan nog droogkosten, oogstkosten en transport af. Ik hoor korrelprijzen 140 tem 160 euro dus goeie mais "mag" geen 2000 € kosten. Wil je zeker zijn koop je gewoon van de kilo maisgraan (ik heb nog niks gekocht dus geen concrete prijzen per ha)
+1
T60401
@Fendt926Driver In zon berekening zitten veel variabelen. Parijs staat de mais momenteel rond de 20 euro. Geloof niet dat ze af land nu veel meer dan 20 euro krijgen. Die 10 ton korrels is ook discutabel. Hoor er ook die vlot 15 ton dorsen. 15 keer 20 is 3000.
Die 2250 jij noemt geloof ik niet dat je in het zuiden veel mais voor gekocht krijgt. Zit zelf niets overtollig in mijn voer maar denk dat ik het allemaal wel red en volgend jaar zien we weer wel. Zolang we geen 40 cent voor de melk beuren. Mest afvoer vlot 2 tientjes is ga ik niet voor jan met de korte achternaam melken. Stuur de koeien wel naar het slachthuis.
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @T60401:
In zon berekening zitten veel variabelen

Dat heb ik er ook bijvermeld. Maar topic starter vraagt om iets.
Dan typ ik hoe het hier (iedereen weet bijna dat ik in het oosten woon) berekend wordt en wat hier de prijzen zijn.
Iemand die 15 ton korrels kan verbouwen hoef ik deze berekening ook niet voor te kauwen
+2
BEboer
@Fendt926Driver Vroeger, toen we minder koeien hadden. Hadden we ook wat korrelmais, maximum wat wij ooit op de zandgrond haalden was 139.. kilo net geen 14 ton, maar er is ook een jaar geweest van de helft. In 2022 had de loonwerker bij één boer net geen 10 hectare nodig om een vrachtwagen te vullen... Dan kan je wel stoer praten ik krijg zoveel per ha maar eigenlijk is het amper het oogsten waard. Mais kopen is altijd en gok en brengt wat stress bij zich mee, maar na paar jaar boer te zijn weet ik dat goeie mais niet snel "te veel" kost.

Beste @fendt 512 als je mais koopt voor de korrel gewoon prijs afspreken per ton bij x aantal vochtgehalte. Dan kan je eigenlijk "niks" misdoen.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @BEboer:
Mais kopen is altijd en gok en brengt wat stress bij zich mee, maar na paar jaar boer te zijn weet ik dat goeie mais niet snel "te veel" kost.

Wij zitten ook nog met onze kleine karretjes dat we mais in de buurt extra warderen dat we niet te ver hoeven rijden.
assink
Hier ook maïs verkocht rond het bedrag dat huub noemt. Kolven van 300 gram, en voldoende hoog.
Heb ook al prijzen gehoord voor 3500, maar heel eind van hier.
En kon maar een hectare missen, anders heb ik zelf niks voor m'n kleine koppel vee.
Voor de prijzen die ik hier lees zou ik niet gaan gokken op korrelmaïs maar als snijmaïs verkopen.
1066
Ik was Vorige week in friesland omgeving dokkum,en had het idee dat door de kolven veel groter zijn als bij ons in het midden van het land

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mais dorsen , Dorsen , Mais en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!