Tandwiel slijtage versnellingsbak renault

Ik vraag mij af of het kleine tandwiel zover is versleten of dat dit al een scherper tandwiel is als de rest. Ook is er een verende prop op het deksel gemaakt

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Hobby boer
Hoogst eigenaardig tandwieltje is dat. Is het mogelijk om te voelen of de lagering van die as nog een beetje goed is? Ik hoop dat iemand met meer kennis van Renault een antwoord weet.
Peter74
Lagering is goed!
Misschien hoort het wel zo te zijn ivm met makkelijker in elkaar grijpen. Geen idee
Hobby boer
@Peter74 Zou wel eens kunnen, ik zie het vaker dat kleinere tandwielen nogal "rare" vormen krijgen als dezelfde modulus behouden moet blijven. Ik dacht even dat de geveerde stift misschien de tandwielen wat dichter bij elkaar zou duwen zodat ze beter ingrijpen maar als de lagering goed is zou dat het niet kunnen zijn.
Peter74
Ik denk zelf dat die geveerde bus ervoor zorgt de as eerder stil te drukken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden renault , versnellingsbak , tandwiel , slijtage , deksel en versleten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0