Landbouwwerktuig vliegt in brand na ongeval in Oud Ootmarsum, bestuurder gered door omstanders

De bestuurder van een landbouwvoertuig is maandag aan het eind van de ochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Laagsestraat in Oud Ootmarsum. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Deel dit topic

Reacties

MaxxuM4ever
Dat die nog leeft na het zien van de foto’s is toch ook bijna een Gods wonder.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
Dat die nog leeft na het zien van de foto’s

De eerste verhalen die we horen heeft hij een hoofdwond.
Maar verder stabiel.
verwijderd
+3
walker1
Quote Reactie van @labella:
Hij had geluk dat ie in een Claas reed en niet in zo'n rood of blauw tupperwarebakje.

Want hoezo? doet het in een Claas minder pijn dan in een ander merk als je met kop tegen de voorruit knalt?
+4
MaxxuM4ever
@labella hoe slapper de trekker hoe beter hé in dit geval.
+7
Hanomag22
@labella vrij onfatsoenlijke grap vind ik. Laten we hopen dat de chauffeur er weer helemaal van herstelt.
+5
Derkmax
Ja, ik vind de "grap" hier ook niet erg gepast..
Fast Eddy
Dat ziet er niet best uit. Veel brandschade kan ik niet ontdekken. Een fatsoenlijke kreukelzone zoals een auto heeft een trekker ook niet.
maikwolsink
Sterkte voor de bestuurder.

Maar ik vraag mij toch af wat is hier in hemelsnaam gebeurd?
Uit moeten wijken?
Klapband of ander mechanisch falen?
Of gewoon stom niet op zitten letten?

Neemt bij alle niet weg dat de klap gruwlijk hard is geweest en de bestuurder als ik het hier zo lees nog betrekkelijk goed van af gekomen is.
fendtthebeste
@maikwolsink heb ergens gelezen dat hij waarschijnlijk over een betonnen rand van bijvoorbeeld een vluchtheuvel is gereden en toen bij corrigeren van de weg is geraakt.
+2
worteljcb
Die heeft een beste klapper gemaakt, een wonder dat hij er nog relatief goed van af komt, als ik de verhalen zo lees. Beter de trekker afgeschreven dan de chauffeur
peter-witvliet
De cabine is nog heel, dat bwijst maar weer hoe sterk dat veiligheidsglas is, we mogen van geluk spreken dat de bestuurder er "goed" van af is gekomen. sterkte
+1
Fast Eddy
@peter-witvliet

Stevigheid komt niet uit veiligheidsglas. Bijna al het glas is ook stuk.
peter-witvliet
@Fast Eddy nee, ik prijs het niet aan, het breekt snel, maar brokkelt niet. de cabine is best sterk.
+1
walker1
@peter-witvliet @Fast Eddy De stevigheid zit in het frame van de cabine, wat in feite dus ook een rolbeugel is. Maar die is dus vooral ontworpen voor omkantelen of achterover kantelen. Zorgt er dus voor dat je niet door je eigen voertuig geplet wordt. Misschien dat de voorruit van gelaagd glas is, net zoals bij auto's? Dat de bestuurder een hoofdwond had kan niet anders komen dan dat hij door de klap van het ongeval uit de stoel is geslingerd en ergens zijn hoofd heeft gestoten. De meeste trekkers hebben geen gordels en bij trekkers die ze wel hebben gebruikt 99% ze toch niet. Een gordel had in dit geval wel de hoofdwond kunnen voorkomen. Airbags in trekkers komt niet voor zover ik weet.
+2
Fast Eddy
@walker1

Geplakt gelaagd glas heeft nog iets van een stevigheidsfunctie. Maar niet zo goed als een veiligheidsframe of kreukelzone. Uitgaande van dezelfde snelheid. Zie ik als brandweerman liever dat een kreukelzone goed zijn werk heeft gedaan. Dan een voertuig met op het oog weinig schade. Bij weinig schade heeft het slachtoffer veel meer energie moeten verduren.
+1
walker1
@Fast Eddy Dat is waar. Gelaagd glas is vooral om te voorkomen dat je bij een ongeval of bij steenslag meteen hele lading glassplinters in je gezicht krijgt.
Fast Eddy
@walker1

Gelaagd glas is ook geen plezierig spul. Daar komen net zo goed vervelende splinters af. Het kan inderdaad wel meer hebben voordat het echt gaat splinteren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden brand , ongeval en vastgereden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN