Start probleem en hydroliek vraag

Ik heb sinds de zomer een iseki TX 1500 aangekocht. Sinds deze week heb ik een klepelmaaier voor erachter dus de iseki heeft die hele periode stil gestaan.
In de zomer startte deze nog goed (warm weer) maar nu dat het kouder is start hij heel slecht. Het lampje op het dashboard om voor te gloeien brand niet, lampje kan ook stuk zijn natuurlijk.
Er komen donker grijs/zwarte plukken rook uit de uitlaat, en na lang aanhouden slaat de motor aan, ook na bijna een minuut voor gloeien.
Ik heb geen idee wat het kan zijn, dus hulp is welkom !

Ik heb ook eens in het reservoir van de hydroliek olie gekeken, hoe zie ik als er genoeg olie in zit? En is het normaal dat het reservoir aan de binnenkant roest heeft ? Zie foto...

Deel dit topic

Reacties

Iseki1500tx
Foto hydro reservoir

(klik om te vergroten)

Hydro reservoir
roscho
@Iseki1500tx Die oliepot hoort geen roest te hebben. Het lijkt wel of daar water in zit.
Heeft je trekkertje misschien in de rijstvelden gelopen, tot zijn buik door het water? Het lijkt me goed om daar snel nieuwe olie in te stoppen.
Iseki1500tx
@roscho Ik heb geen idee of de Iseki door de rijstvelden heeft gelopen, maar dat daar roest zit is zeker niet goed. Het liefst van al zou ik die roest weg willen, maar dan ga ik echt volledig moeten demonteren.. .zo ver ik kan zien zit de roest vrij diep.
Het is ook geen reservoir waar de olie in zit, maar rechtstreeks in de tandwiel bak
brauheist
Je zou even moeten meten op de gloeispiralen of daar ook stroom komt.
Dat hydrauliek reservoir hoort er niet zo uit te zien, is deze te demonteren?
Iseki1500tx
@brauheist hoe doe je dat, dat meten op de gloei spiralen?
Ik ken niks van elektriciteit, dus weet niet hoe dat moet...
iantx1500f
Links bijna onder de stoel zit een peilstok

Bak achterbrug en hydrauliek is 1
Moet dus ook bakolie in

Verstuivers zijn vaak erg slecht,
En dan start die in de kou lastig
Haardroger op de heetste stand 15 op de cilinderkop helpt

Brandstof filter kan ook verstopt zitten
+1
roscho
Quote Reactie van @Iseki1500tx:
hoe doe je dat, dat meten op de gloei spiralen?

Neem een eenvoudige multimeter (< €5 bij Action). Stel het meetbereik in op 20 volt gelijkstroom. Maak de zwarte draad vast aan de massa (- pool van accu of het chassis). Hou de rode draad aan de stekker van de gloeispiraal. Laat iemand anders gloeien (anders zijn je armen te kort) en kijk wat de meter aangeeft. Geeft hij een voltage aan boven 10 volt, dan krijgt de gloeispiraal stroom.
Nu kan ook de spiraal nog stuk zijn. Zet daarvoor de meter op Weerstand meten (ohm). Houd de draadpennen tegen elkaar, nu is de weerstand 0.
Houd nu de zwarte pen aan massa en de rode aan het contactpennetje van de gloeispiraal. De meter moet nu ergens tussen 0,2 en 6 ohm aangeven. Zo ja, dan kan de spiraal gloeien. Minder: gloeispiraal stuk, kortsluiting. Meer: ook stuk, dan is de spiraal onderbroken. Nieuwe: shop4trac.com/motoronderdelen/gloeibougie/…

Had je ook stroom op de draad, dan zou je met een functionele gloeispiraal moeten kunnen gloeien.
Geen stroom op de draad: mogelijk is de gloeischakelaar (contactslot??) stuk of zit daar een losse draad. Je zou dan nog met een losse draad rechtstreeks vanaf de + van de accu op de stekker van de gloeispiraal kunnen kijken of de spiraal nu wel heet wordt. Let op: draad is ongezekerd, dus geen kortsluiting maken!
+1
Iseki1500tx
@roscho bedankt voor de uitleg !
Iseki1500tx
Ik denk niet dat de gloeispiraal werkt, zoals hier boven uit gelegd heb ik na gemeten, maar ik meet totaal niks. Nu zit ik wel met een vraag, waar dient dat gloei controle oog voor? Zie foto? Wat is de functie van dat ding? En hoe werkt dat? (Zie foto)

Ik heb ook gezien dat de kabelboom er niet bepaald goed uit ziet.
(Zie foto)

(klik om te vergroten)

Gloei controle oog

(klik om te vergroten)

Kabelboom
roscho
Quote Reactie van @Iseki1500tx:
Ik heb ook gezien dat de kabelboom er niet bepaald goed uit ziet.

Trek dat tape er maar eens af en kijk of daar een onderbroken draad zit. Het lijkt wel of ergens kortsluiting heeft gezeten en daardoor de isolatie van de draad is gesmolten. Wel even de accu afkoppelen voor je daar aan het spoken gaat.
LuftDeutz
@roscho
Dat ziet er idd wel zo uit en dat kan dan ook de verhapering zijn ( ene keer wel gloeien en de ander keer niet. Had ik toen ook met de international 743xl daar deed toen ook het ene wel en toen weer niet en zo verder….
roscho
@LuftDeutz Ik heb een stukje van je foto uitvergroot. Het lijkt of de plastic buitenmantel eraf is gesmolten en of er enkele draden zonder isolatie lopen.
Wat is dat trouwens voor haakje aan de stuurkolom? Zou de kabelboom daarop kunnen zijn doorgesleten en dat daar dan kortsluiting is ontstaan?
In ieder geval lijkt het me goed om het hele zaakje daar te ontmantelen. Misschien moet je daar (een deel van) de draden vervangen (solderen en isoleren met krimpkousjes) en er dan weer een nieuwe mantel omheen trekken. Gebruik daarvoor geen isolatietape, met vet en olie gaat dat weer los en dan wordt het een plakkerige zooi. Liever een stuk tuinslang dat je in de lengte opensnijdt, er omheen doet en vervolgens met tywraps dicht maakt.

(klik om te vergroten)

Kabelboom met slechte draden
LuftDeutz
@roscho
Kan zijn idd. Ik weet op de vragen geen antwoord op tractor is niet van mij. Maar @Iseki1500tx weet het antwoord daar wel op denk ik😉
+1
roscho
@LuftDeutz Sorry, ik had mijn antwoord aan de verkeerde geadresseerd. Ik zie dat @Iseki1500tx intussen al gereageerd heeft, dus het zal goed komen.
Iseki1500tx
Ik ga die kabelboom zeker ontmantelen waar nodig, want daar gaat wel heel wat mis haha 😂
Wat de functie van het haakje is weet ik eigenlijk niet, ik ga eens kijken in de Parts manual of ik dat haakje kan terug vinden.

Weten jullie eigenlijk wat dat gloei controle oog doet? Maakt dat geluid ofzo?
LuftDeutz
@Iseki1500tx

De naam zegt het eigenlijk al. Tijdens het gloeien gaat er stroom via het gloeioog naar de gloeispiralen in de motor. Aan het gloeioog kun je dus eigenlijk zien of de tractor aan het gloeien is ( ter controle )

Het gloeioog hoort normaal gesproken geen geluid te maken😜
Iseki1500tx
@LuftDeutz dank voor de uitleg. Waarschijnlijk een domme vraag, want het is een 2 cilinder maar ik ga er vanuit dat er 2 gloeispiralen inzitten? 1 bij elke cilinder? Ik heb tot nu toe maar 1 gevonden haha.

Wel net nog gezien dat de kabelboom op een andere plaats ook kabels heeft lopen zonder isolatie er omheen, vrijwel zeker kortsluiting gehad en doorgebrand.

@LuftDeutz jij zag op de foto van de kabelboom een haakje aan de stuurkolom, net even gaan kijken, dat is gewoon los gekomen lak wat iemand anders ooit over de kabelboom heeft gespoten.
+1
roscho
Quote Reactie van @Iseki1500tx:
Ik heb tot nu toe maar 1 gevonden haha

Het zou ook kunnen dat er 1 spiraal in de totale luchtinlaat zit.

"Wel net nog gezien dat de kabelboom op een andere plaats ook kabels heeft lopen zonder isolatie er omheen, vrijwel zeker kortsluiting gehad en doorgebrand."
Misschien is dit dan het moment om de hele kabelboom te vernieuwen, in ieder geval het deel dat aangetast is. Als alles een beetje naar 1 punt moet, zou je daar 5 of 7 aderige aanhangerkabel voor kunnen gebruiken, dan heb je meteen een mooi bundeltje.
roscho
Quote Reactie van @Iseki1500tx:
Weten jullie eigenlijk wat dat gloei controle oog doet

Net zoals de gloeispiraal gaat het gloeioog gloeien. Aan het gloeilicht kun je dan zien dat je lang genoeg hebt gegloeid om te starten.
+1
Iseki1500tx
@LuftDeutz dank voor de uitleg. Waarschijnlijk een domme vraag, want het is een 2 cilinder maar ik ga er vanuit dat er 2 gloeispiralen inzitten? 1 bij elke cilinder? Ik heb tot nu toe maar 1 gevonden haha.

Wel net nog gezien dat de kabelboom op een andere plaats ook kabels heeft lopen zonder isolatie er omheen, vrijwel zeker kortsluiting gehad en doorgebrand.

@LuftDeutz jij zag op de foto van de kabelboom een haakje aan de stuurkolom, net even gaan kijken, dat is gewoon los gekomen lak wat iemand anders ooit over de kabelboom heeft gespoten.
duitshuisje
Ik mis nog het volgende: Bij mij gloeide hij ook niet meer. Het gloeioog staat in serie met de spiralen en het gloeidraad was doorgebrand. Ik heb dit ondervangen door een klein koperen plaatje erin te monteren. Hij gloeit nu prima, alleen zie je niet dat hij gloeit, maar dat is toch van zeer beperkte waarde.
roscho
Quote Reactie van @duitshuisje:
ondervangen door een klein koperen plaatje erin te monteren

Dan zou je toch ook het hele gloeioog eruit kunnen halen en vervangen door een stuk stroomdraad?
Als je de gloeispiraal rechtstreeks verbindt, krijgt die dan niet te veel stroom, zodat hij doorbrandt?
duitshuisje
Dat doorverbinden met draad komt op hetzelfde neer dus dat kan neem ik aan ook. Bij mijn weten heeft het gloeioog niet een zodanige weerstand dat er minder spanning op de bougies staat. Bij mij is er iig geen probleem. Wel ervoor zorgen dat als je het met een plaatje doet, deze niet tegen de aarde aan kan liggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden zomer , uitlaat , motor , startproblemen , brand , lampje , donker , hydroliek , klepelmaaier , dashboard en iseki geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
978