Ervaringen Leboncoin.fr ( franse Marktplaats )

Hoi,

Ik ben nog steeds opzoek naar een Hydrauliekpomp voor een Holder A10/A12. ( hellaas schaars) vandaar buitenland zoeken.

Nu heb krijg ik verschillende reacties op leboncoin alleen snap ik het nog niet zo goed wat ze ermee bedoelen. Heeft iemand hier al ooit ervaring mee?

Dit is bijvoorbeeld een reactie die je terug krijgt.

Bonjour, mon prix est de 120 € livré par mondial relais port compris Paypal (prevoir 5 % de frais) ou Espèces ou Cheque ou Paylib. Cordialement

Deel dit topic

Reacties

wotan2
Voor 120 euro stuurt hij je een pomp via mondial relais (soort dhl). Je kunt via paypall ( 5 % kosten), een cheque, of contant betalen. Paylib is een soort tikkie.
Is dit een antwoord op een langer gesprek, of gewoon rechtstreeks op je advertentie? In het laatste geval is het oppassen, en waarschijnlijk een poging makkelijk wat geld binnen te harken zonder dat jij iets terug krijgt.
LuftDeutz
@wotan2

Oke bedankt. De ene wel de ander niet. Ik vind het sowieso allemaal een beetje vaag.

Heb dan bijvoorbeeld nog meer vertrouwen in Duitsland ( ebay) met iets opsturen…. Want daar heb ik al vaker iets gekocht.
+2
bas101
Mondial Relay is een systeem waar je je pakketje kunt afhalen bij jou in de buurt , ja mag al blij zijn dat een fransman ietss wil versturen naar t buitenland , heb zelf al eens een regelaar gekocht en m t geld in een apakketje opgestuurd , duurde wel 6 weken voor ik de regelaar had.
IHCparts
Zelf heb ik een aantal keer trekkers en onderdelen gekocht via leboncoin, eigenlijk altijd naar tevredenheid. Dingen gaan wat anders dan in NL, zoals betalen en verzenden. Paypal is redelijk geaccepteerd, anders een bankoverboeking. Je moet geen haast hebben, een paar dagen wachten op een antwoord is niet vreemd. Ik verbaas me er soms over hoe weinig moeite ze in de advertenties steken. Beschrijvingen zijn doorgaans summier en foto’s beroerd. Vaak neemt men niet eens de moeite om de aangeboden tractor uit de hoek van de schuur te halen, laat staan schoon te maken voor wat duidelijke foto’s.
LuftDeutz
@IHCparts

Bedankt voor je reactie. Dat van die foto’s herken ik. Je ziet ook bij sommige de zelfde foto staan maar dan wel bij een ander persoon. Dat vind ik dan ook al minder betrouwbaar….
worteljcb
@LuftDeutz Dezelfde foto's bij een andere persoon ruikt naar oplichting, vooral als de prijs ook te mooi lijkt. Zulke zijn ook heel vlot met betalingsgegevens etc. Vragen om meer en betere foto's. Nemen ze die moeite niet, lekker laten voor wat het is.
LuftDeutz
@worteljcb
Klopt, ik trap er ook niet zomaar in. Wordt steeds meer dat oplichting helaas…

Heb toevallig vandaag een deal kunnen sluiten met een Duitser op Ebay kleinanzeigen die op mijn advertentie had gereageerd.

Netjes foto’s van gekregen, gevraagd waarom je het wegdoet enz. Voelt toch al iets betrouwbaar meteen moet ik zeggen.
+1
bas101
Helaas is t zo dat je op grote verkoopplatforms een reële kans met oplichters te maken kunt hebben ,de aantrekkingskracht is nu eenmaal groot tussen deze 2 , ik heb deze ervaring persoonlijk op leboncoin en marktplaats niet meegemaaktt maar t zal ongetwijfeld voorkomen , op ebay kleinanzeigen heb ik helaas een aantal negatieve ervaringen opgedaan , iets kopen en als je t dan wilt ophalen is t aan iemand anders verkocht , bovennoemd geval met die hydropomp Holder zou ikpersoonlijk met Paypal betalen , met die 3.5 procent extra kosten heb je wel kopers bescerming , maw wordt er niet geleverd kun je je geld terug krijgen
+1
brauheist
@bas101 dat is wel raar, ik heb hele goede ervaringen met de Duitsers. Heeft zelfs mijn voorkeur.
Leboncoin paar keer gekeken maar onduidelijke foto s en advertenties met 3 woorden vertrouwde ik niet. Lees dus nu dat het Frans eigen is..
+1
LuftDeutz
@brauheist
Ik voel me persoonlijk ook beter bij de Duitsers via Ebay heb het gevoel dat hun je beter begrijpen. Verder heb ik ook nog nooit niks gekocht via leboncoin.
+3
brauheist
@LuftDeutz ik vind ze over het algemeen eerlijker over het product
bas101
@brauheist ze zijn wellicht eerlijker over t product maar als er morgen iemand anders komt die 10€ meer biedt ben jij 2des
brauheist
@bas101 dat heb ik nog niet gehad
+2
Towaberg
@bas101 als ik iemand mijn woord heb gegeven mag er gerust iemand meer bieden , maar een woord is een woord!
+1
bas101
@Towaberg ja zo is
+2
Towaberg
@bas101 ik ben op tweedehands ook al eens opgelicht, voor 50€😩
Kan je op elke site overkomen denk ik.
Op leboncoin tot op heden steeds correct gehandeld .
LuftDeutz
Heb deze week 2 dingen bij 2 verschillende kopers gekocht op Ebay kleinanzeigen.

Beide hadden al goede reviews, daar gewoon betaald met overboeking zonder Paypal of iets. Alle 2 de pakketjes al in Nederland.

Ligt denk ik ook een beetje aan de reviews/recensies die mensen al eerder hebben gegeven. Welke beslissing je maakt en of hij wel te vertrouwen is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hoi , hydrauliekpomp , Holder , ervaring , ervaringen en relais geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0