Chinese mini-graver kopen: wel of niet

Hallo mensen,
Ik wil een mini- graver kopen (1 - 2 ton)
Ik ga hem niet zeer intensief gebruiken maar hij moet wel zijn mannetje staan.
Wie heeft er relevante ervaring met het Chinese spul?

Deel dit topic

Reacties

+4
Fast Eddy
Die goedkope kleine Chinese kraantjes is rommel. XCMG en Sany zijn een van de betere Chinese merken.
+2
Andre150
@Fast Eddy Bij ons draaien 2 xcmg kraantjes van ongeveer 3 ton. Doen het prima, is wel minder qua bedienings comfore en ruimte dan de gangbare merken
+1
Fast Eddy
@Andre150

Tijdens de TKD ook even op verschillende XCMG kranen gezeten. De afwerking is goed maar wat jij ook zegt, als je er in gaat zitten zitten de joysticks net op een verkeerde plek.
+1
Lode103s
Rhinoceros zie ik veel verschijnen? Mss is dat wat
+3
yoohan
Ik heb totaal geen verstand van kranen en ben misschien vreselijk conservatief, maar ik zou liever een 2dehands A merk kopen als een nieuwe Chinees.
ruudvd
@yoohan dat was ook mijn eerste gedachte maar inmiddels weet ik dat ook A merken (gebruikt) behoorlijk wat problemen kennen en dat gaat vaak flink in de papieren lopen. Chinees spul is niet allemaal slecht ,tenslotte komt tegenwoordig ook een hoop van A merken gewoon uit china.. De gemonteerde componente zijn wel vaak van mindere kwaliteit maar daar valt veel zelf te verbeteren.
+1
Fast Eddy
@ruudvd

De pech met zo`n goedkope Chinees is dat je er slecht reserve onderdelen bij kan krijgen. De koppelingen van de slangen is soms al een probleem.
Met een oude Takeuchi of Kubota heb je niet gauw een miskoop.
+2
case 745 xl
@Fast Eddy precies een maat van me heeft een mechanisatie bedrijf die had toen een hytec shovel waar een 3de functie moest worden opgebouwd. Geen ventiel voor te krijgen
+1
Fast Eddy
@case 745 xl

Ik heb hetzelfde met een houtklover. Ik wil er graag een hydrauliekfilter tussen hebben. Dus slang eraf gedraaid voor de maat koppeling. Ze hadden bij de slangenboer nog nooit zoiets gezien. Een samensmelting van het Amerikaanse systeem met Europees draad.
+2
case 745 xl
@Fast Eddy klopt en hoe het .et die kraantjes zit weet ik niet. Maar degelijkheid straalt er niet af. Die mini shovels als hytec en everun en weet ik hoe ze allemaal heten . Lijken allemaal erg opelkaar. Tillen bar weinig voor hun eigen gewicht en hebben een enorme hoeveelheid lawaai. En je ziet ze gebruikt nooit boven de 1000 uur.
+1
Fast Eddy
@case 745 xl

Vorig jaar op een klus. De klant had een Weidemann kloon uit China. Een klein dingetje was kapot maar moest uit China komen. Gevolg was dat de shovel 1,5 maand niet gebruikt kon worden.
RolandK
@Fast Eddy Eurotrac is toch ook een beetje semi chinese weidemann kloon ?
+1
Fast Eddy
@RolandK

Eurotrac komt niet in de buurt van een shovel van een Europees merk. Het is iets beter dan Everun of Hytech.
Blij dat ze op mijn werk de Eurotrac hebben ingeruild voor een Giant.
+1
RolandK
@Fast Eddy In ieder geval de aanbouwdelen van een Giant passen. Maar idd kwaliteit voor professioneel en dag in en dag uit gebruik is het niet juhh van het. Voor de hobby enzovoort prima
ruudvd
@Fast Eddy Het is hier moeilijk om een knappe ouwe te vinden. Vaak zijn ze zwaar afgetrapt en zijn verre meer van orgineel.
Ik vind het altijd fijn om te weten wat mijn machines te lijden hebben gehad.
+1
Fast Eddy
@ruudvd

Dan koop je toch een kraantje in Nederland. In die gewichtsklasse kan je hem zelf achter een busje ophalen. Of je laat hem bezorgen door Postma.
+2
Andre150
@Fast Eddy De xcmg is eigenlijk helemaal opgebouwd uit dezelfde componenten als kubota. Dus veel uitwisselbaar qua motoren pompen en rijmotoren
+1
Fast Eddy
@Andre150

Dat wist ik niet. Ik heb wel gehoord dat de kranenfabriek van CAT naast de XCMG fabriek staat.
+1
Rokus
@yoohan begreep pas dat sany 5 jaar / 10000 uur garantie geeft. Sloper bij ons in de buurt had een stel mini's gekocht, met de gedachten na 5 jaar waren die dingen toch kort!
+2
MaxxuM4ever
@Rokus en hoe bevallen ze tot nu toe? In de sloperij is een mooie test omgeving lijkt me.
+1
Rokus
@MaxxuM4ever zover ik begreep was het prima dealer zit daar ook vlakbij dus dat scheelt ook al heel veel. Wij hebben ook een 7t op demo gehad. Was een prima kraantje, maar tekort mee gedraaid om over de kwaliteit te kunnen oordelen!
+2
Welgerap52
@MaxxuM4ever hier zit de importeur van sany vlakbij ,ik heb er nog geen 1 met grote technische schade zien staan ,prijs/kwaliteit lijkt wel in orde
+1
assink
Ze waren hier in de buurt bezig met het vervangen van een gasleiding. Liepen ook sany minigravers, en volgens mij zelfs een sany omgestickerd tot liebherr? Maar geloof niet dat liebherr daar zelf achter zit? 😀
+1
Fast Eddy
@assink

Sany is al heel wat jaren leverbaar in Nederland. Jaap Tempel had er zelfs een demomachine in de Werklust kleuren. Luigong lijkt in de verte ook op een Cat.
+2
stevenb
Mijn zwager heeft zo'n goedkoope 1 tons chinese pruts kraan 😂 ding loopt altijd, 1 keer verstuiverleiding door gesleten maar verder niks aan gehad, veel in de verhuur geweest dat stomme ding, voor eigen gebruik gerust kopen, giek is wel gelagerd op bouten 😂 dus verwacht geen strakke arm
walker1
Staan een aantal kubota's op troostwijk:
troostwijkauctions.com/l/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kopen en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN