Kan iemand raad geven ivm Klepemaaier model DelMorino

Hallo allemaal,

Ik ben aan het kijken om een klepelmaaier aan te schaffen voor te gebruiken achter mijn Iseki minitractor (20PK) voor een bos en boomgaard te onderhouden.

Mijn oog is gevallen op 2 modellen van Del Morino de funny top 106 of Centurion 106.

De centurion zou de zwaardere versie zijn en is een 170€ duurder.

Kan iemand mij zeggen of de zwaardere de kost waard is of is dit overkill voor een boomgaard en een paar graskanten ?

Deel dit topic

Reacties

claas arion power
@Stef01 Ik heb alleen ervaring met de Delmorino ET100, het is hele goede kwaliteit. ET 100 is een weidebloter voor achter een Iseki. Ik heb nog een goede voor de verkoop eventueel als je interesse zou hebben.
Stef01
Bedankt voor de reactie, maar ga ineens voor een klepelmaaier gaan.
+1
eicher4048driver
@Stef01 ik lees dat de funny een aluminium haakse tandwielkast heeft terwijl de centurion een gietijzeren tandwielkast heeft. Verder weegt de machine een heel stuk meer dus de meerprijs is de centurion wel waard lijkt me.
roscho
Kijk eens wat het maximaal toegelaten vermogen is voor die maaiers. Jouw Iseki van 20 pk zal een maaier waarvoor 30 pk is toegelaten niet aan stukken trekken. Maar bij een die voor max. 20 pk is gemaakt, zal een goede vastloper eerder schade kunnen veroorzaken.
Verder heb ik 2 Delmorino weidebloters gehad, de ET100 (1 meshouder met links en rechts een aangebout mes) vond ik een slecht ding, bepaald niet professioneel. De 1.20 maaier (3 messen) was beter, maar hij haalt het kwalitatief niet bij de maaier die ik nu heb (MKMartin Finishing Mower, 1,50 m.). Die laatste was wel ruim 2x zo duur.
Helaas ken ik de andere door jou genoemde klepelaar niet, maar uit het bovenstaande blijkt wel dat je met een paar cent extra meer kwaliteit kunt kopen. De vraag is natuurlijk of je die extra kwaliteit echt nodig hebt.
Je geeft aan dat je ook een boomgaard wilt maaien. Heb je al wel eens gedacht over een boomgaardmaaier? Zie afbeelding.
roscho
@roscho Uploaden van plaatje wou daarnet niet lukken, hier is het alsnog.

(klik om te vergroten)

Stef01
Bedankt allemaal voor de vele info, voor de funny top raden ze aan 12 tot 30Pk ( voor de maten van klepelmaaiers van 80cm tot 158cm) en voor de centurion 15 tot 50PK (voor de maten van 106 tot 158cm)
@roscho Bedankt voor de link, ik zal deze eens bestuderen.
roscho
@Stef01 Ik heb de advertenties voor beide apparaten nog eens bekeken. Gezien de kwaliteit zou ik kiezen voor de Centurion. Die €170 meerprijs kun je gemakkelijk terugverdienen door hem in Duitsland te kopen. Zie landmaschinen-neuhaus.de/nl/kategorie/…
Neuhaus Landmaschinen zit Mettingen, bij Enschede 80 km over de grens.
Stef01
Super bedankt voor de hulp en info 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden bos , klepelmaaier , iseki , minitractor en del morino geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
935