Radiateur reinigen van binnen

Heb een lekke koppakking gehad waardoor er olie in de radiateur is gekomen. bij het vullen komt er weer olie op het koelwater te staan, hoe kan ik deze goed schoon krijgen van binnen

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Volgensmij heb je er middeltjes voor, ik heb wel is met lopende motor en de plug eruit met water door laten lopen.
sjorsthissen
Koelsysteem eerste keer afvullen met warm water met ruim waspoeder, dit schuimt niet wat erg belangrijk is en ontvet sterk. Motor warm later lopen tot de thermostaat open gaat en dan nog even een tijdje op halfgas zodat hij goed rond pompt. Dan motor en radiator aftappen. Dan opnieuw vullen met koelvloeistof.
+1
redeagle14
Spoelen met warm soda water doet wonderen
assink
Soda zie je veel voorbij komen, maar vaatwastabletten heb ik ook al eens gezien.
Heb hier pas ook het koelsysteem proberen te reinigen, radiator was wel schoon te krijgen met de hogedrukreiniger
Maar het blok inwendig was ook behoorlijk vervuild, na goed doorspoelen en 2x soda erin was het water nog steeds zwart.
Toen de hogedrukspuit op de aflaat van het koelwater gezet, en de boel eens goed door gespoten.
En toen ik dat diverse keren had gedaan, was het water eindelijk helder water eruit kwam.
Toen maar afgevuld met water en antivries, en van het voorjaar vervangen door koelvloeistof. Of eerst nog een keer spoelen met soda.
dirkao
Boven genoemde klopt allemaal. Ik zou er nog wel aan toe willen voegen dat na het gebruik van waspoeder , soda, of welk ander produkt ook je een paar keer met schoon water moet spoelen om alle resten eruit te krijgen.
Zitten de buisjes echt verstopt dan kun je de radiateur beter naar specialist brengen. Die halen de boven en onderbak eraf en steken alle buisjes één voor één door.
5000 fan
Bedankt voor de tips, ik ga ermee aan de slag
twand2505
Inderdaad een vaatwastablet in schoonwater, goed op temp laten komen of thermostaat demonteren (maar dan sluit je het korte circuit niet af) en na de tijd goed spoelen. Je kunt ook vanuit een ibc draaien met een stoomcleaner zonder lans!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , Koppakking , koppakking kapot?? , koelwater , radiateur en reinigen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0