Molcon dubbellucht beitels.

Hallo.
Ik heb op een trekker een molcon allpas ring zitten.
Nu staat er op een veiling een setje dubbellucht met 5 ster erin.
Nu zitten hier van die punt beitels in.
Passen deze met de molcon ring. Of moet je dan de bredere beitels hebben.

Groet Gert.
Bijgevoegde foto van de dubbellucht.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
wilbertkw
Ik denk dat @Molcon hierop het beste antwoord kan geven 😉
langeslagdiesel
Past wel, maar niet lekker. Contact oppervlak aan de zijkanten is veel te klein. Deze horen in speciale blokjes te vallen. Anders slippen ze zo door. Dan verniel je alles.
WO 562 Driver
@langeslagdiesel bedankt.
Zo’n vermoeden had ik al. Maar kan het beter vragen.
ArjenB
Volgens mij heb ik hier nog een set gewone haken liggen zo goed als nieuw

(klik om te vergroten)

WO 562 Driver
@ArjenB oké. Zal het in gedachten houden.
Welke maat zijn ze? Van boutgat tot hart beitel?
ArjenB
@WO 562 Driver zal de maten even opzoeken
+1
ArjenB

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
WO 562 Driver
@ArjenB bedankt voor de snelle meting.
Dit zijn de smalste van 11.5 cm. (Boutgat tot hart beitel.)
Als ik wel wat wil dan liever langere.
ArjenB
@WO 562 Driver geen probleem
+2
Molcon
Goedemorgen, voor deze beitels zijn speciale blokjes verkrijgbaar, het "puntmodel", als je met een ring wilt werken adviseren we de gewone hefbomen, de hefbomen die @ArjanB heeft liggen zijn de standaardhefbomen, wens je langer dan kom je bij de verlengde uit, ca. 16.5 cm van hart gat tot voetje. Let wel op bij de lengte, dit gaat nogal eens fout, aan het einde van de hefboom, bij het vorkje, staat een getal gegoten, doorgaans begint dat bij 38 en loopt terug tot 24, om de hefbomen op de gewenste lengte te krijgen worden deze geknipt en wordt de arm dus korter, het getal helemaal aan het einde geeft dan aan voor welke maat wiel de hefboom geschikt is. Succes!
+1
Pieter Buren
@Molcon er is ook een verlengde met 21.5 cm van voetje tot hart gat.
+1
JohanvS
@Pieter Buren 115, 165, 205 en 235 zijn leverbaar.
zuidwestbanden.nl/wp-content/uploads/…
Pieter Buren
@JohanvS dan hebben wij de 205mm uitvoering.
+1
robbin lamers
Ook even rekening houden met dat niet alle molcon haken lekker in een ring vallen. die wat bollere haken over de lange zijde van het blokje die in de velg past liggen niet lekker in een ring, hiervoor bestaan er wat rechtere beitels zodat die meer contact oppervlak hebben. Ben is sws niet van de ringen. Vind dat persoonlijk ondingen. Doe mij maar blokjes
JD3010
@robbin lamers Bij mij bogen de ringen zover uit dat de haken vanzelf gingen passen. Ik heb de ringen ook maar weer vervangen voor de blokken.
robbin lamers
@JD3010 Ja snap ik ik heb ze er van het winter bij de 90-34 ook weer uit gehaald, en blokken in gezet. zit naar mijn idee veel vaster.
marco955
@JD3010 totaal geen last van uitbuigen van de ring . Draai ze gewoon vast . Ze knappen een keer en ze zitten goed.
RaHeados
@robbin lamers wij vinden het wel makkelijk, hoef je niet die zware om banden te draaien tot ze eindelijk voor die blokjes zitten. Hebben nu 5 en 7 ster setje, dan is het we fijn dat je niet aan de blokjes vast zit. Kan eventueel een blokje in de ring maken tegen het slippen mocht het nodig zijn.
robbin lamers
@RaHeados Is ook beetje afhankelijk wat voor een werk je er mee doet. Wij hebben helaas al 2 setjes dubbellucht aan stukken getrokken met die ringen. En met blokjes ook wel 4.5 ton trekkertrek gereden met een 3 ster. Nadeel vind ik dat als je hem netjes voor het blokje zet je alles begint te trekken over 1 haak. Maar ieder zijn voorkeur. Wij hebben 13.6r38 dubbellucht en een setje 12.4r46. maar die draai je nog redelijk makkelijk vind ik. groter wordt wel gemartel.
RaHeados
@robbin lamers wij doen er mee kuil aanrijden en in t land met kunstmest strooien of slepen in t voorjaar. Meer band dus minder druk in t land zegmaar en op de kuil om goed langs de kant te rijden. Sinds vorig jaar een set cultuur van 300 maar die gaan veel makkelijker vergeleken met de oude brede set van 18.9 🥵.
+1
JD3010
@RaHeados Ja, als je verschillende sterren hebt is een ring wel makkelijker. Bij mij ging de ring elke keer uitbuigen waardoor de wielen los gingen zitten. Uiteindelijk zette ik dan de haken maar steeds op dezelfde plek in de ring, maar dan is het effect vd ring ook weg.
Een ring wordt ook helemaal kaal rondom door het gebruik.
ArjenB
@RaHeados wij haar er een stuk betonijzer in gelast tegen het slippen. Uiteindelijk was de ring te ver uit gesleten dus was dat nodig. Toen bijna nieuw haken gekocht maar dat maakte bijna geen verschil. Nu hebben we KN koppelingen werkt ook veel fijner en sneller
+1
JohanvS
Molcon all-position ring mag ook maar tot 100pk. Er is ook een heavy duty versie, die mag tot 220pk.
Met blokjes heb je natuurlijk minder kans op draaien in de velg.
Hefbomen zijn er in standaard en vanadium kwaliteit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , dubbellucht , veiling , beitels en molcon geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0