Iemand ervaring met een klepelmaaier voor een minishovel?

Hallo allemaal.

Ik ben opzoek naar een klepelmaaier voor mijn minishovel, het gaat om een giant g2500. Deze heeft een olie opbrengst van 42 liter per minuut met 210 bar. Ik zoek hierbij een klepelmaaier die in verstek kan om onder stroomdraad doorns en grof gras weg te klepelen. Heeft iemand hier ervaring mee? En welk merk klepelmaaier raden jullie mij aan? Het liefst heb ik een tweedehands machine. Aansluiting maakt niet uit, dat kan pas gemaakt worden. Alle tips zijn welkom.

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Hier kan je de mogelijkheden vinden welke maat het beste bij jou shovel past.

tobroco-giant.com/aanbouwdelen/klepelmaaiers/
donkey63
@Fast Eddy Staat een klepelmaaier in die buiten de shovel maait. Kan deze dmv sideshift ook verplaatst worden voor de shovel? Dat lijkt me helemaal ideaal voor dx3.10. Zeker als hij onder de afrastering moet maaien.
Fast Eddy
@donkey63

Even bladeren in de link. Ik heb ze er wel tussen zien staan.
donkey63
@Fast Eddy Heb niet verder gekeken, maar dat leek mij ideaal als dat zou kunnen.
Fast Eddy
@donkey63

Er staan verstek en side shift klepelmaaiers bij. Al vraag ik mij wel af of dat op een G2500 gaat passen.
donkey63
@Fast Eddy Er wordt geschreven over een dubbele aanspan. Bedoelen ze daarmee dat de maaier op twee manieren aangekoppeld kan worden?
Fast Eddy
@donkey63

Oh mijn fout. Niet goed gelezen. Side shift is het niet. Je moet hem omkoppelen van links naar rechts. dat is de dubbele aanspan.
donkey63
@Fast Eddy Duidelijk. Sideshift was makkelijker onder de afrastering. Bij elke paal naar links schuiven en verder en achter de paal weer naar rechts. Blijft er weinig staan wat je niet klepelt.
Fast Eddy
@donkey63

Met knikbesturing kan je hem ook makkelijk wegsturen en terugsturen.
TomH
Bij zo iets kom je meer uit op een perfect solo swing. Of een kleine klepelbak die hydraulische is aan gedreven. We hebben nog een gebruikte Dücker bak (hydraulisch aangedreven) met een hoogte van 30cm met hamer klepels.
Een zwenk maaier zo als aan de trekker is mij onbekend voor aan de shovel. Dan kom je weer aan een maaiarm.
+1
mdoornekamp
Verwacht geen woeste maai capaciteit. Ik denk dat je iets van 10 pk op de klepel as hebt.
dx3.10
@mdoornekamp oke, 10 pk op de klepel as valt mij wel tegen eigenlijk.
casejxu
@mdoornekamp @dx3.10 ik kom uit op 16,5kw ( blog.indi.nl/hydrauliek/… ) dat x 1,36=22,44pk
+2
mdoornekamp
@casejxu ja leuke formule, maar is dat niet het opgenomen vermogen? 60% rendement

Heb even de waarde van mijn kuilverdeler ingevoerd. Dan zou ik 48 kw moeten hebben . De leverancier (sauer danfoss) geeft 33 kw op voor mijn machine. Heeft allemaal met verlies te maken. Het gaat je gewoon dik tegenvallen wat zo'n maaiertje kan. Ik doe ook wel klepel werk met een midkraan van 7 ton. Bijna 100 l/min olie. Maar dat vergt ook nog veel geduld.
+1
casejxu
@mdoornekamp t is denk ik een te theoretische vermogen. Nog even goed gekeken en staat hier niet echt duidelijk maar denk dat ze t andersom bedoelen. Je heb 22pk nodig om die liters en druk te kunnen geven denk ik?? Zo staat t wel op een andere site. Beetje verwarrend
+1
assink
Is een oplossing als dit niet veel beter? En eenvoudiger.
sauerburger.de/anbaugeraete/iltis-2/
dx3.10
@assink weet niet of dit degelijk genoeg is, hebben zo'n beetje alle percelen in het bos liggen. dus echt ruwe doorns zal lastig worden.
+1
newholland6640
Ik heb hier een nieuwe boxer, ding staat wel vrij gauw stil maar daar is de shovel ook naar. werkt prima, maar verwacht geen wonderen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , gras , giant , klepelen , ervaring , klepelmaaier , machine , merk , aansluiting en Minishovel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.728