Vijf alternatieven voor fossielvrije landbouwwerktuigen

De precieze uitstoot van landbouwwerktuigen is niet duidelijk. Diesel is de standaard fossiele brandstof en er is nog weinig bekend over mogelijkheden voor reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen in landbouwwerktuigen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft opdracht gegeven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om te onderzoeken wat nodig is om de ontwikkeling van fossielvrije landbouwwerktuigen te ondersteunen. Daardoor kan de aanschaf en het gebruik bevorderd worden.

Er zijn vijf routes naar voren gekomen die kunnen bijdragen aan fossielvrije landbouwwerktuigen. De vijf routes die bijdragen aan de verduurzaming van landbouwwerktuigen zijn zowel technologisch als gedragsmatig: hernieuwbare brandstoffen, batterij elektrisch, waterstof, robotisering en gedragsverandering. Deze methodes geven aanzienlijke reductie van broeikasgassen en als duurzame elektriciteit wordt gebruikt is zelf een reductie tot nul emissie mogelijk.

Meer: open.overheid.nl/documenten/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden landbouw , landbouwwerktuigen , lnv , natuur , uitstoot , diesel en brandstof geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
279