Voorjaarsdemo's: Innovaties in graslandbemesting

Bemest op z'n Best organiseert samen met Netwerk Praktijkbedrijven, Koeien & Kansen en Vruchtbare Kringloop demodagen voor de nieuwste emissiearme bemestingstechnieken. Deze bemestingstechnieken leiden tot minder stikstoofuitstoot en tegelijkertijd meer rendement. Er zijn vier demodagen op verschillende locaties in Nederland.


Hoe minder mineralen vervliegen of uitspoelen, hoe meer er beschikbaar is voor het gewas. Met de nieuwste bemestingstechnieken gaat dit nóg beter. Netwerk Praktijkbedrijven, Koeien & Kansen en Vruchtbare Kringloop Oost en Bemest op z’n Best delen hun actuele kennis over dit onderwerp en er zijn live demo’s om prototypes van nieuwe machines aan het werk te zien. Naast innovaties in graslandbemesters krijgen de deelnemers praktische kennis over mest, ammoniakreductie en ruwvoerkwaliteit.

Drie innovaties in graslandbemesting
Tijdens de demo’s worden drie nieuwe bemestingstechnieken getoond. Zo demonstreert Slootsmid Mesttechniek een machine die de mest na toediening afdekt. Daarnaast is de toediening te zien van mest die kort voor het uitrijden bewerkt is met N2 Applied’s plasma technologie en daardoor minder ammoniakemissie heeft. Tot slot maken de deelnemers kennis met een zode-injecteur die de mest direct onder de graszode aanbrengt.

Data en locaties
De demomiddagen zijn op verschillende data en locaties in het land van 12.30 uur tot 16.00 uur:
• Dinsdag 27 februari in Riethoven, Noord-Brabant.
• Dinsdag 5 maart* in Nij Beets, Friesland.
• Donderdag 7 maart** in Voorst Oude IJsselstreek, Gelderland.
• Donderdag 14 maart in Holten, Overijssel.

Aanmelden: netwerkpraktijkbedrijven.nl/nieuws/…

Bron

Deel dit topic

Reacties

langeslagdiesel
Hoe oud is dit bericht? Ik lees : machine die de mest toedekt. Zodeinjecteur die de mest onder de wortels aanbrengt. Dat zijn machines van 35 jaar terug. Toen koste de diesel nog 22 gulden cent.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden slootsmid , grasland , mineralen , friesland , ammoniakemissie , bemesting , rendement , ammoniakreductie , kringloop , overijssel , technologie , gelderland en graslandbemesting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1.392