Documentatie versnellingsbak MF 3060

De MF 3060, waar ik aan mag sleutelen, heeft ook een lekkage langs de schakelassen. Heeft iemand werkplaats boeken, met foto's, waar de versnellingsbak in getekend staat, met naam en nummer, of waar dit kan vinden op internet?

Deel dit topic

Reacties

NH-Ford
Keerring om schakelas is 3790170m1 voor paar euro te koop bij onder andere kramp.
donkey63
@NH-Ford Zitten twee schakelassen, A,B en de rest van de versnellingen. Lijken hetzelfde. Kan ik die keerringen van buiten demonteren en vervangen, of moet het zijdeksel eraf, want dan is zo'n illustratie uit een boekwerk handig? Anders valt er misschien een emmer met losse delen naar onder en wordt het een komplete puzzel. Ik vind dat de ingaande assen zelf ook nogal wat ruimte hebben. Zitten er ook speciale bussen in, die vervangen kunnen worden?
NH-Ford
Is wel van buitenaf te vervangen, AB en 16/16 is zelfde, beide poken zelfde keerring. Zitten geen lagerbusjes in, mocht je zijdeksel eraf willen halen is dat geen probleem, kun je er zo afhalen.
Als je na monteren hendels weer vlot kunt schakelen zit ie weer goed, niets forceren.
AB is iets meer gepriegel om weer te monteren, alle schakelhendels moeten even weer in z'n schakelas komen.
donkey63
@NH-Ford Dank voor je reactie. Gaan ermee aan de slag.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden versnellingsbak , Sleutelen , lekkage , werkplaats en boeken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0