Mee doen aan trekkertrek

Hoi, ik wil graag gewoon een keer mee doen voor de lol aan de trekkertrek hier in de buurt. Ik ben van plan dit te doen met een standaard 2030 in de 3,5ton klasse. Dit wordt waarschijnlijk pas volgend jaar een keer omdat de inschrijftermijn al voorbij is en ik geen steiger begrenzer heb en nog geen rolbeugel heb. Zijn er nog andere dingen wat ik moet hebben en op welke dingen moet ik letten?

Deel dit topic

Reacties

walker1
Ik heb weinig ervaring met trekkertrek, alleen als toeschouwer 😄 In ieder een trekhaak op 50 cm hoogte en verder zal die 2030 geen 3,5 ton wegen, dus je zal op zoek moeten naar gewichten. Als het voor de lol is dan komt het niet op de laatste kilo, maar als je echt honderden kilo's te kort komt dan ben je wel heel snel laar vrees ik.
@walker1 hij zou afgetankt 2700kg moeten wegen en kan m met eigen gewichten tot 2900kg verzwaren en kan nog 160kg kennen denk ik en dan zit je op ±3060kg. De trekhaak op ±50cm moet geen probleem zijn heel toevallig hangt de zwaailat al ongeveer op 50cm🫣😝
DANOONTJE POWERR
Je hebt mooie Michelin banden op de 6320 zie ik.
Die zou ik dan op de 2030 leggen voor de wedstrijd.
@DANOONTJE POWERR zijn niet mijn Michelin bandjes zallen er denk ik zo ook niet oppassen 🫣😅
DANOONTJE POWERR
@kevin-van-eckendonk volgens mij passen die wel, misschien kun je ze een keer lenen.
Ik ben ook ooit met geleende banden gestart en langzamerhand steeds verder gegaan.
@DANOONTJE POWERR er zit toch nog een keertje een setje nieuwe achterbandjes aan te komen zit te denken aan 480/70-R34 bandjes
goeiedag eem
@kevin-van-eckendonk dubbellucht ernaast gewicht erop op de 3500 kg afladen, dan de banden op 0.6 bar zetten (wel met een goede meter) en dan de trekhaak volgens het reglement maken op 50 cm en zo maken dat je de hoogte ook nog instellen kan
@goeiedag eem instelbaar wordt iets lastiger
+1
goeiedag eem
@kevin-van-eckendonk nee hoor creatief zijn en compleet nieuwe haak maken heb ik ook gedaan voor mijn beide deutzen maar die zijn weer anders dan een achterbrug van een JD ketting onder hefarmen door mag vaak niet als steiger begrenzer. Ga eens op trekkertrek kijken hoe andere trekkers het hebben en doe inspiratie op
@goeiedag eem dat ga ik nog zeker doen. Dubbellucht mag niet overal in Asten mag het niet. In Ysselsteyn mag het wel maar dan moeten ze volgens regelement nog gezekerd zijn tegen loslopen.
Aris v Deelen
@kevin-van-eckendonk zo heb ik het gemaakt bij een 2130.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

@Aris v Deelen wel vernuftigd opgelost zo ik denk wel dat ik eerst maar gewoon simpel begin met een trekhaak rechtaan recht toe.
Ralfie
Bijna kale Michelin M8 bandjes erop, of 108.
Of kleber 50 of Pirelli T/M 700.
Bandenspanning rond de 0,8 bar.

H-balk dwars onder de buik van de tractor door en die vol gewichten hangen.

Heflat aan de trekstangen, ketting over de hefarmen en onder de achterbrug door zodat de hef niet omhoog geduwd kan worden.

Nog een U balken aan bovenkant trekhaak en topstang om gewichten aan op te hangen.

Als trekhaak kun je een plaat laten maken met 2 gaten. 1 die net in de trekbek past en het andere gat voor de ketting van de sleepwagen. De plaatje kun je met schijfjes omhoog brengen of laten zakken.

Niet te hoge versnelling en gas geven tot het max toegestane dan moet je een heel eind kunnen komen.
@Ralfie het hoeft nou ook weer geen puller te worden 😂😂 maar er zal idd nog wel de nodige kilo's aan moeten om een beetje op gewicht te komen. Ik kom nu met alle beschikbare gewichten op ±3050 - 3110kg rijklaar gewicht uit. Als ik de specificaties mag geloven zou ie kaal ±2700 - 2750kg moeten wegen.
Ralfie
@kevin-van-eckendonk
Je moet gewicht op de achteras krijgen en zo weinig mogelijk los zand maken.
Tenminste, als het een goede baan is.
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @Ralfie:
gewicht op de achteras

Dan ben jij nog nooit in Ysselstein geweest 😉
+1
@DANOONTJE POWERR ja dat valt daar nog niet zo mee😅😅 daar ligt t mee los
Ralfie
@DANOONTJE POWERR
Daarom juist zet ik het erbij.
Er zijn er inderdaad veel die de baan verkloten of waar het een losse bende is.
Maar geweest ben ik er zeker wel.
DANOONTJE POWERR
@Ralfie ik heb het over de grip daar op die rivierklei, dan hoef je echt met een 2wd niet alles achterop te leggen want dan blijf je niet aan de grond.
+1
Ralfie
@DANOONTJE POWERR
Ik bedoel ook niet dat alle gewichten achter de achteras moeten komen maar dat uiteindelijk al het gewicht op de achteras moet komen. Met de voorwieltjes net/net niet aan de grond dus.
Je moet met de gewichten spelen hoe je het beste uit komt.
+1
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @Ralfie:
net/net niet aan de grond

Dan bedoelen we dus toch hetzelfde 😏😉
+1
Ralfie
@DANOONTJE POWERR
Ik deed mee in de 4,4 en 5,7 ton dus dan moest je wat mogelijkheden hebben om gewichten te plaatsen 💪
@Ralfie ah oke ah zo. Die John Deere's zijn wel vrij licht in de neus met mijn Jako transportbakje er aan of de weisleep er achter merk je al dat ie voor al wat losser van de grond komt dus denk dat alle gewichten die ik heb en kan lenen het beste zo ver mogelijk naar voren kan hebben en zeker omdat ik maar 360kg kan verzwaren zo snel. Maar t duurt nog wel ff voordat ik me weer kan inschrijven voor Asten. En eerst moet er nog een rolbeugel, trekhaak en steiger begrenzer in elkaar geknutseld of gekocht worden.
goeiedag eem
@kevin-van-eckendonk als jij op enkellucht rijd en maar 360kg bij laden gaat , doe maar 2 gewichten voor aan de trekker rest achterop, in vergelijk met een grondbak oid zegt niks je trekt veel anders
Klaverford
@kevin-van-eckendonk bij motorische demo dagen in asten en ihf Panningen is ook altijd een trekkertrek baan. Maar dan wel geen wedstrijd.
@Klaverford ja klopt ben al eens ooit bij de motorische demo dagen geweest in Asten
+1
Aris v Deelen
@DANOONTJE POWERR dan ga je naar de maan🤣
+2
bart-spies
Als je aan de gang gaat met het maken van verschillende onderdelen voor het trekken (trekoog, beugel, steigerbegrenzer) , houd dan ook het regelement van de NTTO in de gaten. Dan weet je zeker dat het voldoet aan de gestelde eisen op de kleinere wedstrijden.
@bart-spies dat zeker van zijn ze in de buurt redelijk streng op de regeltjes
Ralfie
Nog zoveel dingen om rekening mee te houden, te finetunen.
Weer, baan, banden, bandenspanning, gewichtsverdeling, versnelling, lengte trekhaak, welk spoor te rijden en ga zo maar door.
Pak dus maar gerust een paar andere wedstrijden mee om te kijken wat hij doet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekkertrek , hoi en rolbeugel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.689
TREFWOORDEN