Balenklem aan hefmast bevestigen

Ik heb een vierkante balenklem met euro snelwissel oren voor aan de voorlader, nu heb ik een hefmast waar ik de klem eventueel ook aan wil kunnen hangen.
Heeft iemand hier ideeën over om de palletvorken makkelijk te kunnen wisselen voor de klem ? Zonder dat je een halve meter verder naar achteren komt en het gewicht te ver van de trekker af komt.

Deel dit topic

Reacties

+1
ArjenB
Het is mogelijk om een fem aansluiting aan je balenklem te maken.
Ik denk dat @GerbertXL hier meer van weet
+1
GerbertXL
Ik heb geen balenklem aan de heftruck.
Wifo maakt adapters wifo.nl/en/products/…

Deze is veel mooier want hij kiept ook, dan kun je ook bakken aan de heftruck hangen
marktplaats.nl/v/zakelijke-goederen/…

Je kunt ook zelf een euro bok aan het einde van de lepels hangen, dan heb je gelijk lekker bereik om piramides te stapelen en van 1 kant de wagen leeg te maken. Een beetje heftruck heeft toch hefvermogen zat.
ford-major
@GerbertXL met een heftruck zal dat gaan met een bok op de lepels. Maar dit is een hefmast achter een trekker dus ik wil het er zo kort mogelijk op hebben. Bedankt voor de ideeën
Fendt926Driver
@ford-major je zou zoiets aan je hefmast bord kunnen maken.

tractors-and-machinery.nl/item/719631/…
2850Johndeere6R
tractors-and-machinery.nl/item/706201/… Je kunt ook eens bij dit soort advertenties rond neuzen daar doe je altijd wel weer ideeën aan op
wifo.nl/nl/producten/…
Ben wel benieuwd waarom je hem aan de hefmast zou willen als je een voorlader heb
ford-major
@ronald-deutz-fahr ik weet nog niet of ik de voorlader er bij blijf houden.
eicher4048driver
@eicher4048driver zo had ik het vroeger gemaakt, gewoon een verwisselbare plaat die met bouten aan de hefmast zat waaraan 2 fem haken gelast waren die precies pasten op het boekenbord en dan links en rechts de balenklem geborgt met een hoekprofiel. Werkte prima. Ondertussen een knikmops een zelf een lichtere balenklem gelast dus deze is al enkele jaren van de hand.
DB780
Hallo, Je bedoeld zo iets?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden voorlader , trekker , balenklem en gewicht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
840