Kleine balen verzamelwagen advies/gezocht

Goeden avond TF ers. Ik probeer wat te verzinnen om het binnenhalen van kleine balen hooi te vergemakkelijken. (Laten) bundelen is geen optie omdat wij alles op zolder opslaan. Een balenlader naast de wagen gaat me te langzaam en kost toch nog 2 man om te stapelen. Zo n kemper of felle Ballenautomaat zijn bijna niet te koop en erg duur, en om door te kunnen gaan met lossen zou je er 2 moeten hebben. Ik zat te denken is zo 'n zelfladende (new holland?) Balenwagen iets? Denk dan zet je zo n vracht neer, loopband ernaast en 1 man gooit ze erop. Zijn er mensen die ervaring hebben met zo n wagen, en zijn er mensen die ergens zo n wagen te koop weten?
Groet, Lex

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
In het verleden heb ik die New Holland wagens wel te koop zien staan.
Is pakketten maken door een verzamelkar/ sleep geen optie?
Of van die karren waar de pers de pakken in laat vallen?
+1
Weidezicht
@Fast Eddy op zich ook wel, maar wij persen niet zelf, doen op sommige percelen weleens met meierkar achter pers en dan komt diezelfde loonwerker ook ff met voorlader en klem. Om dan zo goedkoop mogelijk te werken moet je voldoende wagen capaciteit hebben om alles door te kunnen laden. Dat lukt niet altijd en sommige percelen lenen zich er qua vorm en greppels ook niet voor. Maar je hebt gelijk, dat werkt wel super snel. Verleden jaar binnen 1 uur bijna 700 baaltjes geladen. 3 wagens erbij, op elk 1 of 2 man, en die voorlader kon ze zonder kijken altijd op een kar kwijt. Andere stukken doen we met de vork en het gekke is, de helpers vinden dat opsteken in het land de charme vh hooien. Lossen prima, maar met ze allen in het land rond de wagens, met soms wat aanmoediging van fietsers vinde ze prachtig.
Fast Eddy
@Weidezicht

Als je elke keer nog genoeg mensen hebt die willen helpen, zou ik dat blijven doen. Dan kan je rustig doorsparen voor zo`n verzamelwagen😉.
Als je een gezellig ploegje hebt om wagens te laden heeft dat inderdaad zijn charme.
+2
goeiedag eem
@Weidezicht
zo doen wij het allen wat volk met afladen
+3
wotan2
Ik had destijds een Kemper gekocht omdat ik alleen stond en maar matig aan hulpjes kon komen. Mijn Kemper had een vertragingskastje waardoor hij langzamer loste. Ik had ook een transporteur, ik liet de baaltjes via de goot op de transporteur glijden, en op zolder had ik voor het eerst de baaltjes in de hand. Als het begin gemaakt was op zolder en ik minder ver hoefde te lopen hield ik de wagen in mijn 1 tje bij. Als ik rond huis baaltjes verzamelde had ik elke 35 tot 45 minuten een vrachtje (tussen de 90 en 100 baaltjes) op zolder.
Zo'n New Holland ook wel eens aan gedacht toen, maar dan moet je ze zelf nog op de transporteur gooien. Bovendien een paar wagens in een keer op zolder stapelen is ook maar martelen; meestal is het er bloedheet en flink stoffig. Ik was altijd blij dat ik na 100 baaltjes weer een tijdje naar buiten mocht 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kleine balen , balen , vracht , hooi , ervaring , kemper , man , verzamelwagen en Avond geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
586