Veiling vdi

Goeden avond, vanavond wilde ik bieden op een lot bij vdi waarop niet veel meer ligt dan oud ijzer , vanaf prijs €50 , ik bied waarna ik denk dat de prijs inl commissie van 12 1% dan op €62 uitkomt , komt er op t scherm een beeld de mededeling dat er 50€ ex btw boekhoudkosten bijkomen en €125 ex btw afhandeling kosten eindtotaal €245.50 ,bijna 5 x t bedrag t is maar dat u t weet.

Deel dit topic

Reacties

+1
walker1
€ 50,- administratiekosten staat wel op de site vermeld. 10 of 12,1% commissie ook. € 125,- afhandelingskosten kan ik zo snel niet vinden. Maar het is allemaal wel dubbel of zelfs 3 dubbel zo. En dan komt de btw er ook nog overheen denk ik.
Sowieso heb ik nooit een echt betrouwbare indruk gehad van dat VDI.
JohanvS
Beter lezen dan.
Geboden bedrag komt 6% veilingkosten bij met een minimum van €125,-, en hierover weer 21% btw.
+1
bas101
@JohanvS 12.1%
walker1
@JohanvS Dat staat ergens in de kleine lettertjes? Ik kan het ieder geval zo snel niet vinden.
JohanvS

(klik om te vergroten)

walker1
@JohanvS Dat zal best wel ergens op de site staan, maar je moet er naar zoeken, toen ik gisteren op de site keek zag ik wel vrij snel die 10 of 12,1 % commissie bijkomt en € 50,- administratie kosten. Maar van die 6% en minimum van € 125,- heb i nog niet gevonden, of zie ik dat pas nadat ik een bod heb uitgebracht?
Alleen al het feit dat het onduidelijk op de site staat en niet makkelijk te vinden is, maakt het voor mij al een soort van misleiding.
Bijna alle andere veilingbedrijven werken met ca. 20 % commissie kosten waar eventueel nog btw overheen komt. Gewoon 1 vast percentage dus, is stuk duidelijker en eerlijker. Als ik ergens € 50,- op bied, dan begrijp ik best dat ik uiteindelijk iets van € 70,- moet afrekenen. Maar een bod van € 50,- waar je uiteindelijk bijna € 250,- moet betalen vind ik misleidend.
+2
walker1
Het feit alleen al dat het onduidelijk en moeilijk te vinden is, zegt mij al genoeg over dat bedrijf.
+3
bas101
@walker1 ik vind t persoonlijk misleidend , ik heb ze er over opgebeld over hoe en wat , ja zegt ie het klopt er komt € 125 ex btw afhandelingskosten bij , ik zeg dan waarom zet je bij t lot dan niet een minimumprijs van € 200 ? antwoord : dan vinden de mensen t te duur ; er staan veel lots bij vanaf € 50 , zo ook 2 x 11.25 24 banden , bij afhaling dien je ook hier meer dan €200 af te tikken , opmerking vdi : aan banden van € 50 verdienen wij niks ...
+3
Fendt926Driver
Het is ook niet mijn bedrijf.
Blijf er graag weg.
Zullen er nu wel meer gaan doen denk ik..
+5
Deutz9
Weg blijven van die site. Zijn boeven
+6
erik9831
Ik denk dan eerder, als u er niets aan kan verdienen, waarom bied u het dan aan. Dat is de keuze die zij dan maken. Maar zoiets is dan eerder easy money... Gewoon wat kosten extra er aan verbinden. Iedereen mag van mij verdienen, maar dit is er dan toch wel wat over.
+3
Gavrie Willemsen
@erik9831 zo worden kleine loten voor zo een bedrijf ook een “mooi” verdienmodel….
+2
bas101
@erik9831 ja dat dacht ik ook , de verkoopprijs van €50 en de nakomende kosten van ca €200 zijn geen verhouding, de pallet waar ik op bood was hoofdzakelijk oud ijzer , daar liggen er nog ca 8 lots van , .
+2
walker1
Weet iemand wat precies de banden zijn tussen VDI en Van Dijk Heavy Equipment? Broers, neven, of toch dezelfde eigenaar die het middels vage constructies met vele BV's verbloemt?
+3
bas101
@walker1 zijn broers en zonen, in de 80er jaren handelden ze al hoofdzakelijk in Lanzen Nato hanomag s etc , toen daar de room af was zijn in grotere machines gaan handelen naar Dubai te verkopen etc , de laatste jaren houden ze zich bezig met deze veilingen , ze hebben ook de gratis website oldtimer plus .de overgenomen , was een goed lopende en bekende gratis verkoop site voor particulieren, maar is nu een site van hoofdzakelijk hun materiaal geworden , als ik er iets op zet om te verkopen krijg ik nog niet de helft van de reacties als voorheen n
+1
Mario-fransen
@bas101 de eigenaar en zijn zonen van vdi is de gene die in de jaren 80 en 90 zeer veel oldtimers verkocht heeft.
Zijn broer heeft in die jaren import en export gedaan, en zit nu in de Machine handel.
Het zijn en waren 2 aparte bedrijven, ze hebben alleen de zelfde familie naam..
+4
walker1
Dat ze aan kleine kavels anders niks verdienen kan ik ergens wel begrijpen, maar voeg dan 2 of 3 kleine kavels samen.
+3
Hanomag22
Gewoon wegblijven.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden btw , veiling , oud ijzer , Avond en Kosten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0