Illustratie van:

Fendt 105 LS - loopt niet meer

Hallo gisteren heb ik de fendt gestart. Hij startte al moeilijk maar met voorgloeien sloeg die aan. Toen na 20 meter rijden sloeg die af en ging die niet meer aan. Ik heb toen gecontroleerd of er diesel bij de injectors kwam en dat was het geval dus er zit geen lucht in het systeem.

Nu is de accu leeg dus kan ik het niet testen. Het is wel erg koud de laatste dagen zou het daaraan kunnen liggen want de fendt staat buiten?

Deel dit topic

Reacties

IH-Jansen
Geflokte diesel
remco1234
Diesel is gaan vlokke denk ik
riessie
Diesel bevroren? Tank legen en vullen met winterdiesel.
valmet6400power
Diesel bevroren inderdaad, buurman had het ook al!
RvM96
[fendt 105 LS]

het kan ook zijn dat het brandstoffilter zit verstopt door parafine vorming of door een laagje ijs
fendt 105 LS
Oke ik had ook al zo'n vermoeden dan moet ik hem maar ergens warm neerzetten

Maar kan die eigenlijk wel bevriezen want het is gewoon autodiesel die we van de zomer bij het tankstation hebben getankt.
mark1997-De meije
Niet vreemd de laatste dagen zijn er vaker problemen met starten en lopen van auto's en trekkers dat komt veelal door de kou. Want op me werk hadden we ook veel klanten met de vraag ''mijn auto start niet lekker'' dan zeggen wij dat is niet gek het is ijskoud en zelfs de auto's met 15 kilometer op de teller starten nu moeilijk
Ronijn
Ja, zelfs bij auto's heb je volgens mij zomer en winter diesel. Kun je niet in het brandstoffilter kijken? Dan moeten daar allemaal witte vlokken in zitten.
dalton
Tractor van iemand die ik ken had condens in de tank waardoor er water in de leidingen zat samen met de diesel, waardoor de leidingen bevroren waren.
Kukel
Ergens warm neerzetten, Dan de tank legen en nieuwe er in, of winterdiesel spul bij doen, of benzine of peterolium door mengen. Dan even laten lopen zodat de winter diesel in de motor zit.
ford5610
Ey op mijn werk hebben we een shovvel die ook starte maar daarna weer uitviel het schijnt dat het aan de filter ligt en je moet een paar keer pompen zodat de diesel er door komt het zit dan ergens verstopt hij loopt nou weer als een tierelier
fendt 105 LS
Maar de tank zit nog 30 liter diesel in. moet ik die nu allemaal weg gaan gooien omdat er vlokken inzitten dat zou zonde zijn?
barteltie
Nee gewoon laten ontdooien en van't zomer er weer in doen
Kukel
@fendt 105 LS

Of 1op10 met peterolium of benzine mengen 😄
Wimsumar
Beste Fendt 105 LS: Het zou mooi zijn dat je nog 1 à 2 liter autobenzine bij de ongeveer 30 liter (auto)diesel die in de tank zit doet. Wikkel vervolgens een oude doek om het filter en giet hier heet water over. Als na enkele minuten het filter "Lekker" warm aanvoelt kun je de trekker starten. Vervolgens het diesel/benzinemengsel 'door het systeem laten draaien en als de trekker blijft draaien kun je 'm gebruiken.
P.S.: Denk ook even na wanneer het dieselfilter voor het laatst vervangen is (en vervang deze als de temperatuur buiten weer eens uitnodigt trekkeronderhoud te plegen.
fiatfan
@fendt 105 LS

idd gewoon wat petroleum erbij doen. tip van oude wijze smid uit ons dorp: een diepvrieszakje met een elastiekje om de brandstoffilter doen, geen problemen meer. (als hij eenmaal loopt)
Gekke henkie
Ik heb dit probleem van het weekend ook gehad. De tractor liep even en stopte er toen mee. Toen ik naar het brandstoffilter keek, zat de aanvoerkant helemaal dicht.(vlokken) Ik heb toen het restant in de tank aangelengd met benzine en ben toen vervolgens de leiding van de tank tot aan het filter gaan verwarmen met een fohn.(let op geen brander) Vervolgens met de handpomp even wat oppompen en starten maar. Als je dan de trekker een tijdje laat lopen zou het opgelost moeten zijn.
Wimsumar
Beste Gekke henkie]

Quote:
verwarmen met een fohn.(let op geen brander)

Inderdaad, je zou gekke Henkie zijn. 😃
zetor-fan
De filter vervangen/ schoonmaken, en een paar liter benzine erbij gooien, dan komt ut wel goed.
Gekke henkie
@Wimsumar

Het zou de eerste niet zijn, die zijn trekker af ziet branden.
Voordeel is dan wel dat de diesel niet meer vlokt...
Wimsumar
Beste @Gekke henkie

Quote:
Voordeel is dan wel dat de diesel niet meer vlokt...

Daar heb je gelijk in maar nadeel volgens mij is, je hebt daarna startproblemen door de schuimvlokken van de Brandweer. 😄
minitracktorenkm
Waarschijnlijk vlokken

ps.
zet hem onder een afdak of iets

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 105 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!