Wie weet welke olie op achterbrug van 714 2002 zit

Wie weet welke olie op de achter brug van een 714 zit hij lekt namelijk en achter bij de achterbug zit een peilstok deze staat onder minium dus effe wat bijvullen wie weet wat er op zit

Deel dit topic

Reacties

IH-Jansen
Hydrauliek olie mischien?
bas930
Universele olie,, 10w40.
gudo
10w40 is toch motorolie?
CVT6230
@gudo

10w40 is een viscositeitsaanduiding
basia
@CVT6230

Maar wel voor motorolie ; transmissie olie heeft andere viscositeits aanduiding b.v. 80w90 deze kan volgens mij ook in deze transmissie .
Wimsumar
Beste Chiel Waayer: Klik/doorklikken.

kroon-oil.com/nl/producten/…
Wimsumar
Beste @basia

Quote:
80w90 deze kan volgens mij ook in deze transmissie .

Een 714 heeft een variotransmissie!
CVT6230
@basia

Een universele olie wordt ook vaak gebruikt voor cvt bakken, zoals Fendt, maar bijv. ook Steyr en CaseIH, het is dus ook een transmissieolie
stefan310
Dus gewoon 10w40
basia
@Wimsumar

Oef ; sorry even niet aan gedacht ; beter wel olie bijvullen volgens de voorschriften van de fabriekant !
CVT6230
@stefan310

Inderdaad
Wimsumar
Beste @basia

Quote:
Oef ; sorry even niet aan gedacht

De topicvraagstellers mogen ook wel eens wat uitgebreider/zorgvuldiger infomatie geven. Ook in dit topic had het tot (grote) fouten kunnen leiden.
ramrod
Toen ik er achter kwam dat er zulke olie op moest verbaasde het me ook erg dat er zulke 'simpele' olie in zo'n stuk hoogwaardige techniek gegoten moet worden.

Wat dat betreft zal zo'n vario ook wel bij jou passen, Wimsumar, met je voorkeur voor STOU olie 😉
Sjoske
Navragen bij dealer...? Je zult vast wel een mobiel hebben en er zit waarschijnlijk wel een sticker met telefoonnummer op de motorkap. Stuk makkelijker,betrouwbaarder en sneller dan wat je nu doet!
Fendt926Driver
Wat gigantisch eigenwijs ben jij dat je de dealer vlak in de buurt hebt zitten en dan nog een advies vraagt van mensen die er geen verstand van hebben. als je achterin olie tekort hebt is dat VARIO olie. 1 keer verkeerd en je kunt nieuwe ringen in de bak maken. hydr olie zit onder de motorkap. als je dan niet naar niemeyer wilt rij dan even naar mechanisatie marienberg of naar bouwhuis iets verderop ad, bernie of bertus of niels helpen je graag even.
casejxu
Is een trekker zit geen speciale hydro olie 😉 dit ivm uitwisselbaarheid met andere trekkers. als ik een trekker met gescheiden systeem afvul met hydrauliek olie zoals bijv een shovel en pak daarna een trekker die de olie uit de transmissie haalt en daar komt hydrauliek olie in komt dit niet te goede van de transmissie.

op mijn werk gaat in elke handgeschakelde transmissie iig 10w40
Fendt916
Stou olie 10w40

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2