Kubota op overnamepad?

Na Kverneland zou kubota nu ook op een andere fabrikant van lanbouwmachines azen. Ze hebben er 2.6 mlrd voor uitgetrokken. SDF, Argo en Zelfs claas werd genoemd, dit zijn zelfs geruchten. Heb artikel gelezen op een site van reuters.

Deel dit topic

Reacties

KHD Deutz-Fahr
Link?
NHSanderJD
Oke :?:
dennis fordson
Volgens mij was dat al een tijdje zo
1455ihpowerzz
Die japanetjes hebben zo alle fabrieken in handen denkk!
JD 6430 The Best
@1455ihpowerzz

Ik denk dat ze die van JD niet in handen krijgen hoor 😉
KHD Deutz-Fahr
Ach ja, loopt allemaal niet zo'n vaart. Lijkt me onwaarschijnlijk dat Kubota één van die fabrikanten overneemt. Zijn namelijk allemaal familie bedrijven, en die verkopen niet zo snel hun bedrijf. Dan bijvoorbeeld een beursgenoteerde onderneming zoals John Deere.

Agco heeft ook al eens gezegd dat ze Claas wilden over nemen, is ook nooit wat van terecht gekomen.
KHD Deutz-Fahr
Agco zelf heeft trouwens al jaren een oogje op Kubota.
Johndeere6210r
Japanner laten er ook geen gras over groeien. Eerst Kverneland al een stuk overgekocht en nu dit. Who's next 😛?
mf3125
Kubota is geen klein bedrijf.
KHD Deutz-Fahr
@Johndeere6210r
Eigenlijk staat er wat anders in het bericht, Kubota heeft 2,6 miljard euro, voor de overname van een fabrikant. En Claas en SDF zijn ongeveer dat waard, dus denken ze aan Claas of SDF. Er staat nog een gerucht in het bericht, dat Kubota misschien interesse heeft in een bedrijfsonderdeel van John Deere CNH of Agco in Zuid-Amerika.
mf3125
De grote 3 inversteren juist in die landen. Agco heeft in brazilie net een fabriek van suikerrietoogstmachines overgenomen.
Johndeere6210r
@KHD Deutz-Fahr

Ow, sebiet John deere nog in de handen van de jappen 😛. Daarvoor zal nog veel water door de zee moet stromen eer dat gebeurt...
Johndeere6210r
@KHD Deutz-Fahr

Ik had de link nog niet gezien tussen de reacties 😉. ffe lezen...
KHD Deutz-Fahr
@Johndeere6210r

Quote:
Ow, sebiet John deere nog in de handen van de jappen

Ik heb het over een "bedrijfsonderdeel" van Deere CNH of Agco. Niet over een heel bedrijf 😉. Dat staat in het bericht.
maan820tms
Claas word hem ook niet denk ik
mf3125
Anno 2013. Blijft rustig rond Kubota
JD6930
Quote @mf3125:
Anno 2013. Blijft rustig rond Kubota

Ze zijn er achter dat het geen zin heeft om snel even vele Europese/Amerikaanse fabrikanten over te nemen, sowieso draaien alle fabrikanten waar ze ook maar een klein oogje op hadden hardstikke goed volgensmij dus die laten zich echt niet overnemen door die Japanners, ook geen delen van hun bedrijf. Het geld zal wel op zijn. 😛

Misschien heeft die tsunami of aardbeving of wat was het vorig jaar ze laten besseffen dta ze beter in eigen land kunnen investeren als in het buitenland. 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0