Toeren ford 2600

Kan het kwaad als mijn ford op 2600 toeren loopt?

grt

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Hoeveel toeren maakt hij nu?
valmet6400power
2600 is opzich wel acceptabel, uitgaande dat hij normaal 2200 zou lopen, echter, het is niet bevoorderlijk. De snelheid die je extra krijgt vandie 400 toeren kan uiteindelijk niet opwegen tegen de extra slijtage..
weurding
Is toch een overvierkante motor? kan geen kwaad, er zijn zelfs langeslag motoren die de 2500 zonder problemen lopen
Wimsumar
Beste Fordjuh94: Een beetje goede tractorfan laat z'n trekker zo veel mogelijk in originele staat. 😉
Echter, wat expirimenteren, door de motor meer toeren te laten geven, kan redelijkerwijze geen kwaad. Dat wil zeggen, als de motor nu heel mooi constant en (vooral) trillingsvrij! loopt, gaat het met en paar honderd toeren meer zeker niet mis.

P.S.: Over iets meer toeren gesproken: Auto's met een dieselmotor (welliswaar anders opgebouwd dan een trekkerdiesel) maken ook 4-, 5- 6.000 toeren/minuut. Dat gaat ook goed, zelfs als er ''een wijf" achter het stuur zit. 😄
mooiwar
Onze ford 4610 maakt 2700 toeren
jammermaarhelaas
Het dieselolieverbruik neemt onevenredig toe bij dit hoge toerental. Dus lijkt me de belangrijkste vraag of je de extra kosten aan diesel er voor over hebt.

Ik weet niet waarvoor je op dit toerental wilt werken, maar als het om snelheid gaat kun je misschien beter een grotere wielmaat monteren, 12.4 x 32 past volgens mij nog goed onder de spatborden. Maar als ik de foto's bekijk heb je die maat er al aan zitten.
Wimsumar
Beste @Jammermaarhelaas

Quote:
12.4 x 32

Jammer maar helaas,dat heeft ie al.
ford5000
Beetje meer toeren kunnen ze wel aan.
Zoals hierboven ook al gezegd is het een overvierkant motortje van 106,68mm x 96,52mm, en een korteslagmotor staat erom bekend dat ze wel graag toeren willen maken.
Verder als tot 2600-2700 omw/min zou ik echter niet gaan om de slijtage een beetje binnen de perken te houden.
De extra snelheid die je erdoor krijgt zal niet zo overweldigend zijn. Scheelt je misschien 1,5 tot 2 km/u.
Dus met ruim 30 km/h top houd het echt wel op.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0