Spiegels wel of niet verplicht?

Zoals de titel al zegt: Zijn speigels op een trekker wel of niet verplicht?
Kennis van me rijdt met carnaval in verschillende optochten mee met een Ford 4000 en hij zegt dat voor dit type trekkers spiegels niet verplicht zijn. Ik meen dat ongeacht het type trekker spiegels wel verplicht zijn.

Deel dit topic

Reacties

maggi
Links is verplicht, rechts ook als je niet langs je "lading" heen kan kijken. Teminste, zo zit dat hier volgens mij.
unimog_kevin
Linkerspiegel VERPLICHT !!!
john633
@maggi

zo dacht ik het dus ook
unimog_kevin
@john633

Jah zoiets, maar voor als je carnavals wagen gaat trekken. tja dan zal je er eigenlijk weinig in kijken(teminst ik dan 😛 )
case inter kracht
Een tijtje terug moes ik voor me trekkr rijbewijs en der stond in dat boekie om te leeren dan links verpligt is en rechts is verplicht als je een lading
maar ze zien het voor oude trekker door de vingers wert ook aangehouden en ze zijder daar niks van maar van de driehoek wel
Valtra-Fordpower
Oudere trekker die vanaf geen spiegels hebben is een beetje een duister gebied. Ze schijnen een vrijstelling te hebben, maar laatst is er wel iemand bekeurd voor het rijden zonder spiegels op een Volvo BM. Het beste is gewoon zorgen voor een linker spiegel die achter de lading kan kijken.

Daarbij, gecontroleerd tijdens de optocht wordt je toch niet. 😉
eddie
Linkerspiegel en binnenspiegel dacht ik altijd
henkie1294
Linkerspiegel is verplicht ja binnespiegel hoeft niet
WO 562 Driver
Ik heb geen cabine dus binnenspiegel is wat lastig
john633
@Valtra-Fordpower

Quote:
Daarbij, gecontroleerd tijdens de optocht wordt je toch niet.

bij ons is op de zaterdag een verlichte optocht alle wagens worden 1 week van te voren allemaal bezocht om te kijken of de veiligheid in orde is ook wordt er gekeken naar de trekker met name de verzekering. Maar als ik het hier zo lees dan is het in elk geval raadzaam om er toch wat spiegels op te hebben
Wimsumar
Beste John633/T.F.-ers: Je hebt spiegels nodig om met achteropkomend verkeer te kunnen "communiceren''. Tijdens de optocht ontbreekt feitelijk het achteropkomende verkeer, immers de volgende is een optochtdeelnemer. Bovendien zullen er begeleiders/bewakers rondom de optocht/collonne mee gaan. Ook is tijdens de optocht de straat/weg afgesloten voor overig niet aan de optocht deelnemende verkeer (anders dan de toeschouwers) afgesloten.

MAAR:
De rit van de opbouwplaats van de praalwagen naar verzamelpunt van de optocht zal worden gedaan als gewone verkeersdeelnemer[/b] tussen alle andere soorten verkeersdeelnemers. Hierdoor zal men in principe aan alle verkeersregels moeten voldoen(!)
walker1
Met een aanhanger is het altijd verplicht om links en rechts spiegels te hebben, ook bij oldtimers. Je moet gewoon kunnen zien wat er links en rechts naast de aanhanger gebeurd, lijkt mij bij de optcht ook wel verstandig.
fendt-farmer
tractorfan.nl/topic/21435/

Deze man heeft dus wel een bekeuring gehad!
mooiwar
Ik vind 2 spiegels met achter uit rijden met een kieper eigelijk wel makkelijk
wolseley
Spiegels zijn verplicht ook met oldtimer trekkers met aanhangwagens.
afgelopen jaar met de show in nordhorn zijn er ook weer mensen hiervoor bekeurd,bekeuring is dacht ik 180 euro.
KHD Deutz-Fahr
Er zijn ook speciale spiegels te koop bij bijvoorbeeld Granit, die bij oldtimers passen. Zoals van die ronde spiegels die je op een spatbord kunt monteren.

histoparts.com/webshop/24__accessoires/…
JD6930
Jullie hebben het hier wel allemaal over trekker VÓÓR de wagen, maar wat als de trekker/shovel etc. achter de wagen rijd en de wagen dus voortduwt zoals alle grotere carnavalswagens hier?

Ik denk dat de chauffeur dan genoeg ogen nodig heeft voor het letten op de wagen als voor wie er 10 mter achter hem i nde optocht rijd. Ook wordt er voor de wagen vaak een act gedaan en lopen er nog mensen bij die met de chauffeur communiceren welke kant hij/zij op moet sturen. Tijdens de optocht lijken spiegels op een oltimer mij echt niet nodig. Genoeg mensen om met de chauffeur te communiceren.

Aan de regels doen we helaas niks, maar ik vindt het nog altijd krom als men nu spiegels op een trekker etc. moeten bouwen die er orrigineel niet op zitten, bijvoorbeeld vanwege de regels die golden in het bouwjaar van de trekker/machine. Een nieuwe trekker/shovel etc. heeft tegenwoordig bijna altijd wel spiegels. Dit omdat het tegenwoordig verplicht is wat ook wel logisch is.

Maar zoals ik al zei. Aan de regels doen we niks!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
48