John Deere 6120 - hydrauliekolie

Hoeveel liter hydroliekolie kan een jd 6120 premium geven om bijv. een kiper omhoog te doen?

Deel dit topic

jvdh93

Reacties

johndeere6230
Licht eraan hoe groot de pomp is 😉
Johndeere6210r
Dat staat toch wel in de folders van John deere. Niet?
Johndeere6210r
Ik heb even gekeken in de folder van de 6020 serie en de pomp levert 60 of 96 liter/minuut bij 200 bar 😉
jvdh93
Okee. wij hebben een kiper die 40 liter olie nodig heeft om de cilinder helemaal uit te laten schuiven. heeft deze trekker olie genoeg om de kiper omhoog te krijgen?
Fast Eddy
Volgens mij kan rond de 30 liter uit de achterbrug onttrekken.
deeremeneer
@jvdh93 Nee dan heb je niet genoeg olie.
Johndeere6210r
@jvdh93

Wat is de laadcapaciteit van die kipper?
jvdh93
@Johndeere6210r

volgens mij is het een 12 tons grondkiper
Johndeere6210r
@jvdh93

Volgens mij kan dat geen probleem zijn... Je zal wel niet veel overschot hebben. Ik dacht dat wij met onze oude 6200 nog iets meer dan 12 ton konden kippen.
deeremeneer
Tonnage maakt niks uit. Hij kan geen 40 liter uit de achterbrug halen.
Johndeere6210r
Probeer het anders eens uit. Dan weet je het direct...
mdoornekamp
40 liter onttrekken aan de achterbrug lukt je nooit. Vooral koud begint de pomp bij 20 liter al te janken. Bij de 6 cilinders kun je een extra olietank van 14 liter plaatsen. Weet niet of dat bij jou ook mogelijk is. Kost ongeveer 300 euro. moet je hem zelf nog monteren.
john deere 7810
Je hebt nu niet genoeg maar je kan er een extra tank bij onder plaatsen ook bij de 4 cilinders 😉
DESLAGERURRE
@Johndeere6210r

weet jij het nu beter dan @deeremeneer ? da vin ik knap .......
OhDeere
Voor het (incidenteel) gebruik met de kipper kun je de trekker iets boven peil zetten. Laat dit er dan na gebruik gelijk weer uit anders ben je de boel voor niets aan het warmstoken.
hobbyboer
Ik heb even het boek erbij en daar staat: "Er kan 10 liter onttrokken worden, met extra (standaard)oliereservoir +12 ltr = 22ltr, dit is met het oliepeil op minimum op max +5 = 27, idien nodig mag er 10 liter extra worden bijgevuld"
Dan kom ik op 37 totaal. Volgens het boekje kan het dus niet, maar als het nodig is zou ik het gewoon doen. Eventueel de hef nog even laten zakken voor het laatste beetje en vooral GEEN GAS GEVEN TIJDENS HET KIEPEN EN DIRECT STOPPEN ALS JE RARE GELUIDEN HOORT. Dan maar niet helemaal op z'n hoogst.
Johndeere6210r
@DESLAGERURRE

Ik zijn nogal nen kerel e 😃. Neeje, is maar een lol. Ik weet het zeker niet beter dan deeremeneer. Op dat vlak zal hij wel veel meer weten dan mij 😉. Ik zeg enkel wat ik weet uit mijn ervaring. Het was helemaal mijn bedoeling niet om zo over te komen.

btw: Als je wil zien dat deeremeneer je reactie ziet in zijn notificatiebalk moet je dit met vierkante haakjes doen en het @-teken gebruiken -> zo @deeremeneer 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!