Dubbellucht voorop

Hallo,

Wij hebben onder onze John Deere jaren terug nieuwe banden+wielen gekocht, en de originele wielen als dubbellucht laten monteren met een GS-systeem. Nu is de vraag, kan dit ook voor de voorbanden. We hebben nog een set wielen+banden (11.2/28) liggen, kunnen deze ook met een GS/zeeman systeem worden gemonteerd naast de 9.5/28. de hoogte is goed, maar we hebben geen zin om hele nieuwe velgen te kopen, of de bestaande velgen te veranderen zoals bij molcon wel moet.
Op internet kan ik niks vinden over zo'n kleine maat GS ring tussen de wielen, en zou je last hebben van je eindvertraging in de vooras die uitsteekt?

bij lees meer een foto van de dubbellucht zoals we het nu hebben

Deel dit topic

Reacties

jasperzandbergen
Ik zou 3 lippen maken op je dubbellucht die in je velg komen en dan 4 gaten in beide velgen boren en dan draadeinden erdoor, heb k ook bij me zetor is t makelijkst te maken en is ook sterk zat. Moet alleen 2 blokjes op je normale velg maken dat je dubbellucht niet ken verdraaien tenopzichte van je gewone wiel
mdoornekamp
Dubbellucht op de voorwielen komt wel op je lagers aan bij John Deere. Door de casterhoek kantelen de wielen bij het sturen en gaat het binnenste wiel op de dubbellucht band lopen
ErDee
@mdoornekamp volgens mij hebben deze John Deere`s dat systeem nog niet, tenminste de 2040`s niet, ik weet niet of dat er al vanaf de 2050 was of pas de 6000 serie.
joris
@ErDee

bij ons is duidelijk te zien dat er een castorhoek in de fusee's? zit. ik denk wel dat het niet erg goed is, maar voor die paar uur op een jaar?
ErDee
Ow dan zal dat iets zijn dat vanaf de 50 serie erop zat, een 2140 hier in de buurt had dat niet.
deeremeneer
@ErDee Casterhoek is halverwege de 40 serie gekomen. Met deze cultuurwielen op dubbellucht zul je niet veel problemen krijgen verwacht ik. Een set brede banden erop geeft hetzelfde effect.
ErDee
@deeremeneer ow dan zal het wel een vroege 2140 zijn geweest.
Wimsumar
Beste Joris: Het is niet zinvol dubbellucht er op te maken. Deze trekker is ''mooi'' licht van voren. licht genoeg zelfs om de voorbanden op lage bandenspanning te zetten.
(liefst nog wel die 'constructie' ervoor vanaf halen).
joris
@Wimsumar

als ik die "constructie 😛 " eraf haal komen de voorwieltjes in de lucht en ik zou deze voorbandjes niet echt heel zachtjes zetten
walker1
Als die zonder die constructie al omhoog komt, dan heb je voor toch geen dubbellucht nodig?
Bakker S
Mocht het nou zo zijn dat beide velgen gelijk zijn, want dat zijn ze volgens mij, dan kun je ook een molcon 3 ster los krijgen zonder velg en zelf aan lassen. zie link.
miw.eu/downloads/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1