Zelfbouw kipper invoeren in Belgie?

Hallo allemaal,

Ik was benieuwd hoe gemakkelijk je een zelfgemaakte kipper kunt 'invoeren' in Belgie om over de weg te mogen rijden.

Kan iemand mij daar wat meer over vertellen hoe dat allemaal precies zit?

Alvast bedankt!

Mvg,
Guido

Deel dit topic

Reacties

Boerenjongen16
Volgens mij moet je die laten nakijken/ en keuren ed...
newholland6640
Volgens mij mag je die gewoon invoeren.
Maar wil je het zeker weten moet je het navragen bij belgse instantie.
fendtjuh
Nouja, het gaat om een Belg die een kipper van mij wil kopen en dit even ging uitzoeken. Zelf ben ik ook wel benieuwd hoe dit precies zit dus zodoende.
mf6495driver
Wij hebben een eigen gemaakte kipper legaal de baan op gekregen, maar daarvoor zijn we via Dezwaef geweest, om aan papieren te geraken om zo dan naar de keuring te gaan.
international-633
Even op google zoeken naar een lmb in belgie/constructiebedrijf in belgie misschien een idee? die kunnen je het zo vertellen hoe ze dat doen denk ik..
Boerenjongen16
Was ook nieuwsgierig... Een 'gewone' aanhanger/ caravan valt ook onder deze regel. Vond dit op een belgische site: wegcode.be/forum/showthread.php/…
bert8210
Je moet aan een PVG nummer geraken en de bij horende papieren. Die nummers kunnen de constructeurs geven maar of ze dat ook willen...
TurboTurbo
Bij een zelfbouwkipper zonder chassisnummer kun je dat wel vergeten Guido. Volgens mij is het niet onmogelijk, maar zeker bij machines op leeftijd loont dit niet. De kosten voor individuele keuring/toelating zijn dan gewoon te hoog.
de yanmarman
Dan moet je doen wat normaal de importeur doet wanneer er een nieuwe machine is uitgekomen om hem dan op de weg te krijgen.

Maar daar is niks "gemakkelijk" aan.
fendtjuh
Aha bedankt voor de informatie! Hij had het al wat over een nummer inderdaad. Dan gaat de koop dus niet door 😛
wout820
Wat voor kipper is het dan wij kunnen er ook nog wel 1 gebruiken
polle
Een wagen in belgie die voor 1969 (of vroeger kun je wel ergens terug vinden) gebouwd is hoeft men geen indificatie nummer hebben
schrijf gwn een papier waarop staat dat de wagen voor die datum gebouwd is 😉
deere power
Normaal is dat geen enkel probleem. Wij bouwen zelf ook kippers en carriers(op kleine schaal)en moeten net als iedereen in belgië de wagens over een pvg nummer beschikken. Door de jaren heen hebben wij al wat diversiteit in pvg's. Als het om een degelijk gebouwd voertuig gaat mag je me altijd een pb tje sturen,dan kijk ik wel even of dit mogelijk is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
15