Hefinrichtingprobleem NH 8160

Hoi allemaal

Mij opa heeft een new holland 8160 en die heeft wat probleempjes
Ikzelf rijd er ook vaak op en hij bevalt me erg goed
Maar hij heeft wel een probleem in de achterhef
Van binnenuit kun je de hef met een hendel bedienen maar hij reageert vanaf de koop heel slecht
Als je de hendel maar een tikje naar beneden geeft gaat hij helemaal naar beneden
Daarom moet hij nu steeds naar buiten hangen door het achterraam om via de buitenbediening de hef te bedienen
Heeft iemand misschien hetzelfde probleem of gehad?
En heeft diegene daar ook een oplossing voor?
Ik hoor het graag!

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Nou heb ik geen specifieke kennis van New Holland hoor maar dit klinkt alsof de trekkracht regeling vol aanstaat. Hoe gevoelig is hij met heffen?
Krissie
Bij dit type kan je ook veel van de hef instellen en je hebt ook zo'n draaiknop waar aan de ene kant een ploeg staat en de andere kant een zaaimachine
Kan dit verschil maken?
Ook zit er een draaiknop op voor de snelheid maar die staat al op zijn langzaamst
Doordat mijn opa eerst deze trekker alleen maar gebruikte voor de giertank en de opraapwagen hebben we er ook niet eerder naar omgekeken
deeremeneer
@Krissie Ja staat die nu op zaaimachine of ploeg? Hahaha wie geeft zichzelf nou de beste reactie?
Krissie
@deeremeneer
Sorry dat ik mezelf de beste reactie gaf maar ik klikte verkeerd
De knop staat trouwens helemaal op ploeg
chiel-fendt 936
Moet hem volgens mij op zaaimachine zetten
deeremeneer
@Krissie Ja dan staat de trekkrachtregeling aan zet hem maar eens helemaal de andere kant op en probeer het dan nog maar eens.
Krissie
Als het goed is ga ik er zaterdag weer heen en dan zal ik dat proberen en ook een foto maken van de regeling van de hef
Vendel
Alstie helemaal op ploeg staat moet hij als je hem via de snelhef laat zakken ipv de hefhoogte "dr" aangeven in het dashboard. Geeft hij überhaupt de hefhoogte goed aan?
nhmonteur
Krissie, als ik het zo lees dan moet je de grote draaiknop helemaal lingsom zetten, waarschijnlijk staat hij nu op trekkrachtregeling en daarom reageert hij zo raar op je hendel in de cabine.
ford5000
Die staat vast op trekkrachtregeling ingesteld nu, dus geef die draaiknop een slinger naar links zoals hierboven ook al gezegd werd.
De buitenbediening gaat buiten de instellingen van de hefbediening in de trekker zelf om en dient alleen ter hulp bij het aankoppelen van werktuigen dus zal altijd als een positieregeling reageren.
Durf bijna met 100% zekerheid te zeggen dat dan je probleem opgelost is.
ford5000
Kijk even naar de foto hieronder.
De grote draaiknop net boven de hendel van het achterste regelventiel moet helemaal naar links gedraaid staan
+1
Ares RZ
My Goodness, hoe slim moet je wezen. Ondanks het feit dat de hefinrichting in het verleden niet vaak gebruikt werd, moet het toch wel opgevallen zijn dat dit niet werkt zoals het hoort. Trekker is denk ik minimaal 10 jaar oud!!!
Er bestaat ook nog zoiets als een GEBRUIKERSHANDLEIDING!!! oftewel INSTRUKTIEBOEK!!! maar dat hoeven slimme mensen niet te lezen en dus gooien die dat meteen weg. Kleine kans dat de dealer slimmer is dan dde gebruiker dus die hoef je ook niet te bellen toch??????????????????
Nee, dan maar even op TF forum vragen, dat is SLIM
Maar goed, de hoogst waarschijnlijke oorzaak is hierboven al meerdere malen gegeven. Als dat het niet is dan is wss de hoogtesensor kapot.
Sjoske
@Ares RZ

Je hebt wel gelijk maar kom op...! Het manneke is 13 en de trekker is waarschijnlijk 2e hands. Opa had het idd. wel even na kunnen kijken/vragen...
deeremeneer
@Ares RZ Waar is dit forum dan voor?
jammermaarhelaas
Even een kleine opmerking:

Als je de grote draaiknop zoals op de foto van TF lid ford5000 te zien is, op "zaaimachine" zet, dus helemaal tot het begin draait, dan moet je even opletten of je aan het eind een "klik" hoort/voelt. Dan pas staat de hef volledig en vergrendeld in de positieregelings-stand.

Het kan echter ook dat je deze klik niet hoort/voelt, en dat dit er bij de NH 60 serie niet meer op zit, maar op de Ford-NH 40 serie werkt het wel met "klik" vergrendeling, en het paneel is daar optisch exact hetzelfde.

Het is net als bij de aan/uit volumeknop van de ouderwetse (auto-)radio's. Als je die helemaal linksom draait hoor je een "klik" en dan staat je radio uit. Vraag maar eens aan je opa 😄.

Nog veel werkplezier met deze mooie tractor!
DESLAGERURRE
Juist ... niks meer aan toe te voegen 😉
ford8630power
@Ares RZ

Voor zulke probleempjes kan een forum uitkomst bieden 😉 Waarschijnlijk zat er nieteens een handleiding bij en de dealer bellen kan altijd nog.
Krissie
De trekker is niet tweedehands
Maar kun je de hoogte van de hef op het dashboard zien en zo ja op welk knopje moet je dan drukken
Nog bedankt voor al de reacties en ga het zaterdag meteen proberen
jammermaarhelaas
@Ares RZ

Krissie is 13, en aan zijn goede manier van vraagstelling en feedback geven kunnen velen nog een voorbeeld nemen.

Wat betreft de gebruikershandleiding/instructieboek. Ik zou het iedereen die een tractor koopt aan kunnen raden zich er een te verschaffen.
jammermaarhelaas
@Krissie

Je kunt de hefhoogte zien op het rechter-dashboard-scherm, je hoeft er geen knop voor in te drukken, de stand word constand aangegeven.

Op de foto staat ie op "95", er staat zo'n hefarm-icoontje achter.

(In het geval van storing in je hefcircuit, komt daar een code te staan, of gaat knipperen, het hefarmicoontje knippert dan soms mee.)
+1
ford5000
@jammermaarhelaas

Perfecte aanvulling!
De kleine weerstand op de draaiknop is ook bij deze serie aanwezig.

@Ares RZ

Niet negatief bedoeld hoor, maar een forum als dit is er juist ook voor dit soort vragen en niet alleen voor diepgaande technische vraagstukken.
Om dan zo'n jongen gelijk zo af te branden vind ik een beetje jammer.
Krissie
Sorry maar van mijn vader hoor ik net dat hij wel tweedehands is en dat heb ik ook nog nooit geweten maar dat doet er niet meer toe want volgens jullie reacties zal het met de aanpassingen die jullie erg duidelijk hebben uitgelegd zal hij wel weer werken
Als hij het nog steeds niet doet hoorden jullie het wel
Nogmaals bedankt voor alle reacties
hobbyboer
@Krissie

Nog een kleine toevoeging: Kijk ook even hoe de draaiknop rechtsboven, van de slipregeling, staat. Draai die ook maar helemaal rechtsom tot die vastklikt. Die kan anders ook voor onverwachte bewegingen zorgen.
klaasjj
Ik heb dat ook een tegen gekomen met de New Holland TM 135 van waar ik werk, ze hebben daarvoor van new holland komen kijken, en in gin 2 min was het opgelost... Soort van storing zeiden ze...
malcon
Heeft niks met de mengregelknop te maken dat de hef zo raar reageert. Hef is zijn calibreer geheugen kwijt. Knop van de snelhef ingedrukt houden terwijl je start, als de motor loopt knop loslaten. Hef helemaal omhoog doen tot hij 99 aangeeft op de display. Contact uitzetten. En je hef doet het waarschijnlijk weer goed.
Krissie
Wat is de knop van de snelhef?
Krissie
Ben vandaag langs Geweest en de hef doet het weer goed
Nogmaals bedankt voor al jullie reacties
malcon
Wat hebben ze eraan gedaan?
Krissie
Niet jouw manier malcon
Alleen de grote knop hoefte worden omgedraait
Zou wel handig zijn geweest als jullie ook zijden dat hij gaat piepen Als je de instellingen van de hef verandert
Ik schrok me toen dood
Ook de hef op het displey begon te knipperen
Maar na de trekker opnieuw op te starten werkte alles weer normaal
Ares RZ
Aan eenieder die mijn vorige reactie een beetje kritisch vond: Ik heb niet zozeer bezwaar tegen het feit dat Krissie het probleem hier op TF aan de orde stelt maar als je toch een probleem hebt met een trekker zijn er toch eerst wel andere (door mij genoemde bijvoorbeeld) mogelijkheden die met name opa eerst wel eens even had kunnen onderzoeken. Nietemin ben ik blij voor Krissie dat het probleem verholpen is. En Krissie, als de trekker weer eens begint te piepen, geen paniek hoor, gaat zomaar niet in rook op.
jammermaarhelaas
@Krissie

Zelf heb ik nog niet meegemaakt dat de tractor gaat piepen als je hem van trekkrachtregeling op positieregeling zet, maar het kan bv. te maken hebben met een ongereimdheid in het hefcircuit. Je hebt gewoon de goede maatregel genomen door de tractor van het contact af te zetten en daarna er weer op.
ford5000
@Krissie Mooi om te lezen dat hij het weer doet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
32
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
6