Frontmaaier deutz-fahr type KM 30F

Werken deze op 1000toeren ? daar de meeste frontaftakassen op 1000 toeren werken . Hoe kan je het zeker weten (of zien )dat ze op 1000 toeren werken?

Deel dit topic

Reacties

_-_Bluepower_-_
Hangt er geen sticker op met "max .... toeren" ? of plaatje?
Wimsumar
Beste Fiat666: Tel hoeveel aftakasomwentelingen er nodig zijn voor 1 trommelomwenteling. Reken vervolgens het trommeltoerental uit als de aftakas 540 t.p.m. draait. Meet (of bereken) de trommelomtrek en bereken dan de omtreksnelheid uit. Als ik me niet vergis moet de omtreksnelheid (= messnelheid) ongeveer op 200 km/uur liggen om het mes gras te laten maaien.
Is het een 1.000-toerenmachine, dan kom je bij 540 aftakastoerenberekening op een lagere mesomtreksnelheid uit. Dusdanig laag, dat een mes niet wil maaien.
dx11
Anders kun je er altijd nog een andere poelie op zetten 😉
leo en irm
Ik ben nog nooit een front maaier tegengekomen op 540 altijd 1000 toeren ????
weurding
Meeste df km 25/30f zijn idd 540 toeren, poelie's omdraaien is de meest voorkomende optie om te wisselen van 540 naar 1000 of andersom, vroeger had je gewoon 540 op de front, zijn ook systemen fronthef waarbij de frontmaaier via de achteraftakas aangedreven werd (schepers fronthef), dus er zijn wel degelijk 540 ftontmaaiers

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0