John Deere 6600 - GPS starfire 3000 op bouwen

Wij zitten met een probleem van hoe wij de GPS ontvanger op het dank van de 6600 krijgen. heeft iemand het al eens dat gemaakt? en hoe?
alvast bedankt!
fstokman

Reacties

Hemink
Die GPS bollen van JD komen toch met zo'n houder die je aan de dakrand schroeft?
Boemrang
Dat dacht ik ook, gewoon een beugel aan de dankrand bevestigen, of bij de zwaailamp.
@fstokman, We horen graag hoe je dit opgelost hebt.
fstokman
Ja maar het dak in van plastic en dat lijkt ons niet zo handig vanwege het trillen niet dat het kapot scheurt :S
maartendankers
@fstokman Daar heb je ook weer speciale beugels voor, kan je gewoon bestellen bij de JD dealer.
RobinBos
Dat kan met een universele montage beugel over je dakluik heen, daar is een set voor, daar zit die beugel in, een kabelboom en een beugel voor je display.

Wat je ook kunt doen is losse steunen bestellen waarmee hij vooraan de cabine komt. Dit zijn twee onderdelen, één deel onder het cabinedak (Z75482) en één deel voor aan de buitenkant (Z75481). je moet dan even twee ronde gaten (18mm meen ik) uitmeten en boren voorin het plastic dak.
fstokman
@RobinBos maar dan zit het dan nog aan het plastice dak vast?
RobinBos
Die universele montage beugel bedoel je? die zit op die twee grote bouten die al in je cabine dak zitten
fstokman
@RobinBos dat hebben we er bij gekregen maar dan kunnen we het dak niet meer los doen. (we hebben nog een dak luik)
RobinBos
Oke, dan zou ik die andere twee beugels bestellen, dan komt de ontvanger vooraan de cabine, komt de nauwkeurigheid ook nog iets ten goede. Die steun die onder het dak komt schroef je aan twee cabine steunen die er al zitten. Vervolgens gaten uitmeten en boren, dakje er overheen laten zakken en met twee M8 bouten de ander beugel eraan maken, is vrij eenvoudig, je moet alleen even goed meten waar die gaten moeten komen.
fstokman
@RobinBos maar zou het ook kunnen dat je die beugels die jij liet zien op de foto dat je die helenmaal voor aan de cabine maak zou dat ook kunnen??
RobinBos
Zou ook kunnen, maar zou ik je niet aanraden. Voor sommige merken tractoren kun je ook extra beugeltje krijgen, om die universal mounting bar aan spiegelsteunen te bevestigen, dat zou een mogelijkheid kunnen zijn. nadeel is dat je dan wel doe bol goed af moet stellen dat hij in het midden van de trekker staat, met die twee beugels vooraan het dak hoef je je daar geen zorgen om te maken, die zitten nagenoeg altijd in het midden.
Boemrang
@fstokman
Dan zet je deze beugel precies op het einde van het dak, wel in de breedte.
Lijk mij toch wel erg sterk dat niet niet kan.
Bij andere tractoren kan dit ook.
RobinBos
@Boemrang
die john deer ontvanger weegt wel wat meer dan de gemiddelde gps ontvanger, omdat de terrein compensatie ook in de bol zit, op de plek waar de fout ontstaat dus. Maar het kan wel inderdaad.
fstokman
Ik zal even kijken hoe het er nu bij staat als we er nog niet uit komen zal ik er een paar foto's bij voegen hoe het inelkaar zit. alavast bedankt iedereen!!
DESLAGERURRE
@fstokman wel zo veel mogelijk in het midden van de trekker plaatsen 😉 haha anders krijg je net zo van die taferelen hier bij een akkerbouwer :lol: had um niet in de midden staan .. overal banen in met graan zaaien 😃 banen van 15cm waar niks stond 😃
RobinBos
@DESLAGERURRE
haha idd, en als hij de andere kant op gedraait heeft, dan had hij 15cm overlap natuurlijk 😛 Je kunt in je display ook aangeven hoeveel hij uit het midden zit, en dan komt het ook goed, maar voordat je dat perfect uitgemeten hebt ben je wel een paar werkgangen verder.
DESLAGERURRE
@RobinBos haha ja dat wist hij ja niet 😃 haha mooiste was .. het suk lag ook nog naast het dorp 😃 aan de weg 😃 mensen hadden er de grootste schik om :lol:
930triplemaaier
Je kunt toch ook de antenne offset aanpassen?

ik was een keer aan het groenbemester klepelen geweest met 3 meter klepelbak voor en 2.25 meter klepelbak achter dus had ik er een machine offset in gezet van 110cm.
Savonds moest iemand anders nog wat anders doen en die had het eerst niet in de gaten gehad dat er een offset in stond dus die heeft heel wat banen van 110cm dubbel gezaaid en 220cm niet gezaaid.
deeremeneer
@930triplemaaier Ja dat kan bij JD meen ik ook ja.
RobinBos
Bij jd kun je selecteren welke opgeslagen trekker je hebt, staat je ontvanger niet in het midden, dan kun je die offset daarbij opslaan. bij geintergreerde trekkers van john deere selecteerd hij automatisch de juiste trekker, aan de hand van serienummer. Daarnaast kun je een machine selecten, en ook bij deze machine kun je een offset gebruikten. Voor een bietenzaaier bijvoorbeeld, die hebben vaak een offset van 25cm naar rechts. Bij een bietenzaaimachine is dat niet zo moeilijk te meten, maar als je ontvanger niet middenop de trekker zit is dat lastiger te meten. kwestie van proberen.
fstokman
We hebben er wat op gevonden we hebben het steuntje beetje veranderd door er wat aftehalen en weer wat vast gemaakt. daarna hebben we het passent gemaakt en in het midden van de trekker en we moesten alleen nog in hat dak een paar sneedjes in zagen voor de stukjes ijzer die naar buiten kwamen daar het steuntje op vast gelast en dan kan de bol er op... GELUKKIG!! foto's komen nog.
fstokman
JD 6430 The Best
@DESLAGERURRE dan kon die vent toch gewoon verder zaaien op de hand? Het lijkt mij dat jehet dan wel in de gaten hebt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!