Mc-Cormick D 439 - stuur

Hallo,

ik ben sinds vorige week de trotse eigenaar van een cormick 439.
alleen is de stuurinrichting niet goed.
ik kan het stuur half rond draaien voordat hij begin te sturen.
wat kan dit zijn ?
MCCormick439

Reacties

1046
Speling op je kogels en stangen
Fokke
Ik denk eerder je stuurhuis ? Begint het armpje rechts onder de tank ook pas te bewegen als je het stuur een halve slag rondgedraaid hebt ?
@caseih212 heeft misschien nog wel een goed stuurhuis voor je !
deutzfanJos
Beetje speling denk ik toch.
deutz110
Ik denk inderdaad het stuur huis want zo veel spelin gken er haast niet op je kogels zitten en dat zou ik ook even na kijken en als het nodig is vervangen maar ga eerst maar je tank er afhalen en je dasch bord dan ken je bij je stuur huis
wiltie63
Vraag eens of ihc-power je kan helpen
jo845xl
Tegenover de uitgaande as die naar de wielen gaat zit een bout met tegenmoer . Moer losdraaien en dan kun je de bout indraaien maar hoeveel , moet je zelf zien . Ik gan niet beweren dat alle speling eraf gaat maar het zou toch moeten beteren . Bout en tegenmoer dient daar ook voor om de speling te regelen .
IHC-power
Een halve slag ronddraaien is wel veel. Lijkt mij dat dat ook aan het stuurhuis zelf ligt. Kogels kunnen natuurlijk ook speling hebben, maar dat zou zoveel niet zijn. De speling op het stuurhuis kan je bijregelen! Een zit een zekeringmoer (maat 17 geloof ik) op die je kan losdraaien. Dan kan je met een platte schroevendraaier de worm in of uitdraaien en zo de speling grotendeels verhelpen. Na het bijdraaien wel kijken of je nog volledig naar links en rechts kan sturen. 😄 100% ga je de speling niet wegkrijgen, maar het zou wel veel moeten helpen.
IHC-power
Jo845xl was me iets voor. 😃
MCCormick439
Oke bedankt voor de reactie's ik ga er mee aan de slag.
dezw
Als het niet lukt heb nog wel een stuurhuis liggen van een inter
caseih212
@ IHC-power: sleutel 16 😃
IHC-power
@caseih212 klein foutje. 😃 haha
Rene schut
@MCCormick439 even het stuurhuis eraf halen en dan nieuwe lagers in zetten zijn konische lagers meestal is de bovenste aan puin door roestwater in de buis naar het stuur.
ErDee
Jemig, een halve slag, bij mij is het een halve centimeter.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!