Case 1455 XL - hefblok versleten

Beste collega's , de hef van mijne 1455 is versleten . bij stilstand zakt deze na een tijdje tot op de grond en bij draaiende motor zie je hem af en toe opheffen . Volgens mij is de cylinder versleten of zou het iets anders kunnen zijn ? Nu is mijn vraag , kun je zoiets een revisie geven en is dat te doen of kan ik beter een volledige tweedehands hefblok zoeken ? Alvast bedankt voor de reacties . Groeten jo845xl

Deel dit topic

Reacties

ricardo456
Beste,

denk dat er ergens een dichting niet goed meer afdicht. Daardoor kan de vloeistof terug en zakt dus de hef. Af en toe (bij draaiende motor)zal hij dan bijpompen en dan zie je hem met schokjes omhoog gaan.

Succes
valmet6400power
Allereerst geschokt dat een 1455 voor echt werk wordt gebruikt ipv trekkertrek --

Maar inderdaad wat Ricardo zegt. Oplossing is inderdaad een vd twee, alleen de kosten van een 'nieuw' tweedehands blok t.o.v revisie weet ik niet.. Miss @mickheijboer wel?
jo845xl
@valmet6400power
Werken is er ook niet veel bij hoor . Het bakske doet misschien 50 uur op een jaar maar af en toe heb ik de hef wel eens nodig .
valmet6400power
@jo845xl

Ja was meer als grapje, maar goed teken, maar dit is sws een probleem dat met de jaren komt, onze valmet & case hebben er ook last van..
case inter kracht
Als goed is kan je zoon cyinder revisiren /nieuwe keering der in en ales is in orde
DaanHaar
De dikke hefcylinder die in het hefblok zit (daar waar je boven op zit) heeft manchetten als afdichting. Deze zijn naar alle waarschijnlijkheid versleten (95% zeker). Ik weet even niet of je er bij kan zonder de cabine te hoeven monteren. Wat ik zelf ook zou doen alvorens deze pittige reparatie te doen is de kleine hefcylinder aan de buiten zijde opnieuw te voorzien van een afdichtings-setje. Dit soort setjes zijn niet duur en je kunt er makkelijk bij.
jo845xl
Allemaal bedankt voor de reacties, ik dacht er ook wel aan om de cylinder te reviseren maar ik wou eerst jullie deskundige mening horen . En aan Daan Haar , ik denk wel dat je het hefblok kunt demonteren zonder de cabine te verwijderen , misschien een beetje opheffen ? Ik zal wel zien . Nogmaals bedankt allemaal . Groeten Jo845xl .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3