John Deere 3130 - Wat voor hydrauliekolie ?

Wat voor hydrauliekolie te gebruiken bij de John Deere
als die op een bedrijf loopt met andere merken tractoren.
De JD heeft reservoir voor versnellingbak en hydrauliek ineen. Het andere merk (Deutz) heeft apart reservoir voor hydrauliek. Wat kunnen de gevolgen zijn als je de olie gaat mengen bij uitwisselen van werktuigen?
ardpassat

Reacties

maggi
Ik weet zo niet wat voor olie er in moet, maar het kan wel nare gevolgen hebben als je olie gaat mengen, de ene olie laat de troep los en vervolgens komt de "zot" onderin te liggen. Andere olie pakt de "zot" juist mee. Dus als je eerst olie had die het laat liggen nu olie pakt die het mee neemt kun je de olie weggooien + je filters.
Sjoske
Da's een goeie vraag. Hier in de buurt is een werktuigencoöperatie die giertanks, mestverpreiders, maaiers,harken, frezen en noem maar op hebben enkel en alleen voor de verhuur. Hoe zit dat met zulke machines... daar staat zo'n beetje iedere dag een andere trekker voor!
jacco133
kroon-oil.com/nl/zoeken/…
hier heb je alle gegevens met olie voor trekkers 😄
Wimsumar
Beste ArdPassat: Helaas staat het oude type J.D. 3130 niet op de olieadvieswebsites. Wel de opvolger , de 3140. In deze wordt een "dunvloeibare" hydrauliek/transmissie olie voorgeschreven.

kroon-oil.com/nl/producten/…
ardpassat
Bedankt voor jullie reactie´s.
Het vinden van het goede olietype is ind. niet zo moeilijk. Maar wat zijn de gevolgen als je hyd.olie van een Deutz gaat mengen met de versnellingbak/hydrauliekolie van de John Deere door het gezamenlijk gebruiken van werktuigen?
+1
Wimsumar
Quote @Beste Ardpassat:
wat zijn de gevolgen

Niets.
Als olievermenging een risico vormt voor het functioneren van de versnellingsbak, dan maakt de fabrikant er wel een apart reservoir voor hydrauliekolie op.
jd user
In een john deere moet je geen dunne olie doen,want dan krijg je hef en keeringlekkage.En ook je lagers van de astrechters gaan na lange duur stuk.(mijn ervaring).
Wat je in de motor doet....dat mag ook in de achterbrug.
Op een drum olie staat meestal wel universele olie voor transmissies met natte schijfremmen/platen.Deze mag zowel in de motor als in je achterbrug.
jhon
Heb zelf een john deere 2030 gehad en er mag maar 1 soort olie in anders laat de voering van je remplaten los
er hoort kroon olie agri fluidt ht in en niets anders anders mag je achterbrug uitelkaar john deere is er nou eenmaal precies in
DESLAGERURRE
@jhon onzin ! in die achterbruggen kun je alles in gooien behalfe motorolie .. dat lost de voering op in de lamellenpaketten en de remvoeringen ! is puur verkoop praat !
Wimsumar
Quote @Beste Jhon:
agri fluidt ht
:

Let op de vermelding "H.T.". Dit staat voor 'Hydrauliek & Transmissie'.
DESLAGERURRE
Klopt wim dat is ook een herkenningspunt 😉
Husqvarna
Bij Case/IH noemen ze het Hy-Tran olie 😃
davy-polspoel
Vraagje: bij mijn 3130 (zeer recent aangekocht) heb ik bij nakijken van het niveau transmissie/hef olie gemerkt dat hier net te weinig in is, olie is wel zeer proper. Ik heb hier nog een vat "Tractan 8" staan van BP - zie foto. Dit is wat universele transmissie olie (GL 4) voor oudere tractoren, die ik al gebruikt heb bij Ford 2000, David Brown 880/990,.. Zou ik hiermee het reservoir van de JB mogen bijvullen?

(klik om te vergroten)

mauser
Weljat da komt ammel nie zo nouw. bak olie is bak olie. Je kan er zo moeilijk over doen als je wil. Met motorolie persies het zelfde. Bij die ouwe dingen maakt t praktisch nie uit wat voor olie je erin gooit
walker1
Wij hebben 3 trekkers, 3 verschillende merken, leeftijd van ruim 50 jaar oud tot vrij nieuw, verschillende machines van diverse merken die ook verschillen in leeftijd. Ook wel een machines lenen bij buurman en hij bij ons. Buurman heeft ook ander merk trekkers. Nog nooit problemen gehad met de hydrauliek en de olie.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!