Loonbedrijf "KARELSE" op trekkersveld Zeewolde moest z`n deuren sluiten

Alweer een loonbedrijf in westelijk Flovoland sluit z`n deuren . OP Trekkersveld bij Zeewolden is het loon bedrijf "Karelse" z`n deuren gesloten en de werkzaamheden als loonwerker gestopt, Grote Kraanbakken blokkeren de toe gang tot het bedrijf ,Oorzaak denkt men dat de boeren het toch allemaal nu en in de toekomst het zelf gaan doen, door schaal vergrotingen daarmee goedkoper kunnen werken.

Deel dit topic

Reacties

Trekkerrfan2130
Oud nieuw, trouwens hier heeft mijn vader 14 jaar geleden nog gewerkt 😉
Kareltje
Ja, er zijn voor de huidige landbouw te veel loonwerkers. Het is heel erg, maar ik denk dat loonwerk z'n langste tijd heeft gehad.
dx11
@Kareltje ik denk het niet. Ik denk dat het net als bij de boeren gaat, er komen minder loonbedrijven, maar die er zijn worden steeds groter 😉
Boerenjongen16
@dx11 Je kan ook ineens té groot worden als loonwerker, dan hou je je kop ook nie meer boven water.
dx11
@Boerenjongen16 Klopt, ook dat is een van de redenen dat sommigen het niet redden.

Alles in een keer goed doen is moeilijk
suggs 73
Wat ook gebeurd , dat grote boeren een te grote machine en machine park voor hun zelf hebben en daarmee de boer op gaan en de buurt loonwerker uitprijst en die kan na verloop de tent sluiten
Siebenga
[quote="@Boerenjongen16"] goo.gl....[/quote/]

Hoe kan je als bedrijf nou TE groot worden? Dan is eerder de fout van personeel dan de fout van het bedrijf zelf
JD6930
Quote @dx11:
@Kareltje ik denk het niet. Ik denk dat het net als bij de boeren gaat, er komen minder loonbedrijven, maar die er zijn worden steeds groter

Ik denk hetzelfde. Een loonwerker is echt niet zo maar afgewerkt, niet iedere boer heeft het geld voor zo'n kapitaal aan machines die je toch maar hooguit 2 keer per maand gebruikt alst gaat over gras oogst etc.

Hier zijn zat loonwerkers die juist uibreiden inplaats van krimpen, je zet geen nieuwe schuur omdat het zo slecht gaat, je ruilt niet 3 of meer machines in een keer om voor nieuwe als het zo slecht gaat.

Quote @Boerenjongen16:
@dx11 Je kan ook ineens t� groot worden als loonwerker, dan hou je je kop ook nie meer boven water.

Het valt mij wel op dat het keer op keer grote loonwerkers uit regio's als de flevo polder zijn ja, als je op boerderij.nl ziet dat er daar loonwerkers zijn met 2 of 3 vestigingen vraga je je ook wel af, hoe houden ze toch zoveel werk om meerdere vestigingen te kunnen laten draaien.

Hier in de buurt zitten ook wel wat echt grote(Reyrink, de Kroon, V/d Hout) en een iets kleinere (Bosmans) maar die hebben allemaal maar 1 vestiging(alst om loonwerk gaat). En Reyrink kun je ook wel als mega bedrijf zien, maar die doet niet alleen loonwerk, ze hebben meerdere vestigingen maar het loonwerk zit zover ik weet maar op een vestinging. En als ik die foto's op boerderij.nl enzo zie en de verhalen hier hoor over de stoppende loonwerkers, zijn dat veelal ook alleen loonwerkers die een klein beetje grondverzet werk erbij doen, maar als je groot wil zijn zul je er ook wel iets meer bij moeten doen denk ik, net als wat reyrink doet: loonwerk, astbestverwerking?, mesttransport, asfaltfabriek en ga maar door.
newholland6640
Het grote gevaar is als ze alleen in de landbouw zitten. Dan is het lastig om vast personeel aan het werk te houden. en gasten via uitzendbureau is ook niet alles. Mede daardoor is een hele goede loonwerker uit de buurt er hier ook meegestopt.
Je kon alles met hem afspreken. Nu we bij pekkeriet zitten gaat het ook wel goed. Maar ze spreken losser af. En het telefoontje komt later als ze het moeten uistellen.
dx11
Quote @Siebenga:
Hoe kan je als bedrijf nou TE groot worden? Dan is eerder de fout van personeel dan de fout van het bedrijf zelf
Lijkt mij niet moeilijk toch? Als je meer machines heb als werk, dan kost het al gauw geld. Of zolals Ronald Bos, grote machines waar je niets mee kunt, en waar klanten absoluut niet op zit te wacht (Bij zijn klanten kan hij er wel mee overweg, en de klanten vinden het gelukkig wel mooi, maar er zijn loonbedrijven waarvan de klant dat echt niet gaat waarderen)

Tsja, en te zakelijk is ook niet wat de meeste boeren willen, toch een beetje meedenken enz.
Trekkerrfan2130
Hier nog wat foto's van het loonbedrijf jaren terug:
HJ_
Zonde dit, mooi bedrijf met mooi spul, hadden al eerder een soort van doorstart gemaakt.. nog wel een paar keer voor hun gereden met piekdagen.
Siebenga
@dx11

Maar de grote van een bedrijf zegt helemaal niks over hoe goed een bedrijf (kan) functioneren
Kamps
Groentak van het bedrijf heeft paar grote opdrachtgevers verloren de laatste jaren, en alleen uit loonwerk bestaan valt niet mee, daarnaast is concurrentie moordend, en iedereen meent maar voor minder het werk te kunnen doen terwijl machines brandstof en personeel alleen maar duurder worden. er zijn loonwerkers die al jaren voor hetzelfde tarief een dumper oid verhuren, terwijl als je reeel kijkt dit gewoon weggeven van marge is.
Husqvarna
Toch een serieus machinepark:
Kamps
Sleepslang is maar voor 1.4e van hun is de combi van hkmw. En nooit geweten dat ze n rapide hadden
ralphhonda
Die Vredo draait nou bij ons... Zonde van zo'n bedrijf hoor, dat gun je niemand
Snaky Bill
IK denk ook dat het meer samen werken van de melk bedrijven onderling en de akker bouw bedrijven onderling ,het gebruik van een loonwerker , steeds minder gebruik van gemaakt gaat worden wat je duidelijk ziet in de omgeving van Zeewolden om zodoende de kostprijs van de voedsel productie te verlagen.
xm 150
Staat nu ook een loonberdijf uit hummelo bij bva te koop
Snaky Bill
Ja @xm150 het ken maar zo , een bedrijf tak wat langszaam uitsterft.
papahenkie
@newholland6640
je wilt dan ook niet weten hoe hoog de stress is in drukke tijden , omdat de meeste klanten hun werk nog liever gister als vandaag gedaan willen hebben
newholland6640
@papahenkie

Haha ja, Dat zal ook wel. Ben daarom ook blij dat wij het zelf doen. Als ik soms van de broeders verbeek hoor hoevaak ze tijden willen veranderen.
Snaky Bill
Ja @ papahenkie we doen ook het meeste zelf of we werken samen want het meeste top werk moet bij ons al op de bedrijven in de zelfde week gebeuren dus een loonwerker daar kun je gewoon niet op aan
en de machimes hebben de zelfde capasiteit als de loon werker of soms groter
wel huren we mais trucks in als we de snij mais in gaan van weg de grote van de percelen 3x 90ha
Snaky Bill
Ik denk zelfs als het niet veranderd dat loonwerker een uit gestorven vak wordt op den duur.
.
Tom VB
Ik dank dat dat nog wel meevalt, er blijven toch altijd specialistische werkzaamheden die je als boer niet kunt of wil uitvoeren. Bovendien moet je als loonwerker met je tijd meegaan. Dus niet stilstaan.

Verder mbt tot bovenstaand bedrijf heb ik begrepen dat de belasting nog wat tegoed had...zachtjes uitgedrukt. Tsja... dat kan iedere ondernemer overkomen, loonwerker of niet.
Snaky Bill
Ja @ Tom VB iemand ander z`n boeken zijn slecht te lezen ,
RobinBos
@ralphhonda
ze hadden wel twee of drie van die dingen hoor. Naar mijn weten is er eentje weg gegaan via een troostwijk veiling, de andere twee heb ik vlak voor het sluiten daar nog zien staan dacht ik.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
21