Water systeem case 845 xl

Hallo,
weet iemand van jullie hoeveel liter koelvloeistof er in het hele water systeem gaat in het het boekje van de trekker staat 20 liter maar wij krijgen er maar 12 in

gr

Deel dit topic

Reacties

jordi 1455
Heb je alles wel helemaal leeg (ook de leidingen en om de cilinder).
deeremeneer
Ja volgens de site kroon oil zit er 19,5 liter in. Heb je soms alleen de radiateur afgetapt?
bartele
We hebben de onderste radiateur slang er af gehaald en daar kwam maar 12 liter uit. en dan nog en om de cilinder gaat mis 2 liter in nog niet eens
deeremeneer
Nou het motorblok en de kachel is ook snel weer een paar liter. Zat hij zoiezo wel aan peil? Ooit een toevoeging in de radiateur gedaan tegen lekken misschien? Was de oude KVS schoon of erg vervuild?
bartele
Was niet vies maar is zit nu sins 1 jaar een nieuwe radiateur op maar hij werd nu laats gloeiend heet voor de mixer we hebben de radiateur er voor weg gehaald en al het water er uit getapet van alles maar ik weet niet 100% zeker als dat van de motor en kachel er uit is gegaan maar war wij het water er uit hebben gehaald, dat is het laagste punt.
IH-Jansen
Had je de kachel kraan in de cabine los?
bartele
Ja die heb ik open gezet
deeremeneer
Ja dat is het laagste punt maar er zit vast wel een plug of kraantje in het blok waar je de motor apart af kunt tappen en zoals IH-jansen zegt kachel kraan los staan?
deeremeneer
En was hij wel op peil? Je zegt hij werd gloeiend heet ja als je 6 a 7 liter kwijt bent kan dat natuurlijk ook wel.
Rega
Rechts van het blok aan de zijkant zit een kraantje.
bartele
Dat kraantje was open ja
Dairy-Special
Als je de onderste radiateurslang eraf haalt krijg je nooit alle koelvloeistof eruit. Het vloeistofpeil blijft dan tot halverwege de waterpomp staan.
Schuin boven de brandstofpomp zit aan de zijkant een stopje met sleutel 17 erop. Als je die losdraait en het kraantje van de kachel staat open is alles leeg.
inter844-s
Is er ook een reinigings middel voor het koelvloeistof in het blok ?? want bij mij is die roestachtig en heb hem al vaak doorgespoelt maar hij blijft bruin

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2