David Brown 990 - probleem verstuiver

Diesel tank leeg gereden ,hierna alles moeten ontluchten. na tien minuuten rijden viel vermogen weg.veel blauwe rook.een voor een de verstuivers los,en bij een geen verandering in toeren motor verstuiver verwiselt, probleem verwiselt mee.wat nu,verstuiver zelf open maken?of een prof bedrijf laten doen ,hoeveel moet verstuiver voor druk zijn voor testen.wie kan mij helpen B.V.D gr Hans
jerard

Reacties

dalton
Ik raad je aan dit door een profesioneel bedrijf te laten doen. de noissles in je verstuivers zijn namelijk heel gevoelig. zou ze eerst gewoon allemaal laten testen, waarschijnlijk blijkt die ene dan verstopt te zijn. kunnen ze gewoon maken.
ford5000
Ik zou de verstuivers ook even na laten kijken door een gespecialiseerd bedrijf. Zelf gaan prutsen aan naalden en nozzles is niet zo verstandig als je er geen ervaring mee hebt denk ik.
jerard
Oeps vraag perongelijk twee keer geplaatst alvast bedankt voor jullie snelle reactie.
CVT6230
Waarschijnlijk blijft er een naald hangen, waardoor de verstuiver open blijft staan. Dit komt meestal door vervuiling, dus de brandstoffilters vervangen, en als je pech hebt de nozzle's ook.
fiat350
Verstuiver openhalen en de naald uittrekken, daarna kijken of alle gaatjes in de neus nog vrij zijn... zo niet, vrijmaken, monteren en testen op de tester
PS aangezien dit een dirct ingespoten motor is zal de druk waarschijnlijk 180 bar zijn...
Favorit614
@ford5000 altijd leuk zelf een verstuivertester 😄
ford5000
@Favorit614 Heb ik zelf niet. Hoef er zelf niet zo vaak mee aan het sleutelen dat het de aanschaf van een verstuivertester rechtvaardigt. Ik heb daar een mannetje voor die dat voor zeer vriendelijke prijzen voor mij regelt.
Datzelfde geldt voor andere revisiewerkzaamheden.
Als ik nou bedrijfsmatig de hele dag met trekkers en machines bezig was dan werd het een ander verhaal. Dan zou ik dat soort spul ook zelf willen hebben.
Favorit614
@ford5000 heb ik ook niet , hij staat inmiddels alweer een poos stil.
Ik heb hem ook maar voor een prikkie gekocht, uit een boedel.
Maar het is wel een echte Bosch tester
ford5000
@Favorit614 Ah kijk, als ik er op zo'n manier tegenaan zou lopen dan zou ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben als jij.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!