International 844 S - olie achterbrug

Hallo iedereen,

afgelopen zaterdag heb ik mijn achterbrug bijgevuld met 5 liter olie daarbij kwam de olie tot net de eerste halve centimeter van de peilstok. zondag 45 min naar tt gereden en later 45 min terug niks aan de hand.

nu zet mijn vader m gister buiten en na een minuut of 5 begint ie olie langs de filterdop eruit te persen er leek wel schuim op te staan.

weet iemand hoe dit kan?

alvast bedankt!
gr Sander

Deel dit topic

Sanderford

Reacties

JDeerefan
Oei het klinkt precies niet goed . maar weet ik ook niet
wvdh
Zit er veel te veel olie in want de pijlstok moet je ook niet als hoogte aanhouden. maar de een grote afdopbout aan de zijkant. en de ontluchting bij de pijlstok kan verstopt ziiten
Sanderford
@wvdh

oke oeps dan! ik zal m morgen eerst ff eruit draaien die bout! waar zit die ergens?
AW217
Dat vraag ik me ook af waar die niveau bout moet zitten van de hydrauliek reservoir. Duid meer op ergens valse lucht in het systeem. Heb ik ooit gehad, moest een nieuw afdicht setje in de olie pomp en toen was het goed.
IH-Jansen
@wvdh
bedoel jij niet de niveuplug van de bak wie onder het trappetje zit?

de achterbrug moet je pijlen met de ontluchtings dop achter de stoel.
Sanderford
@IH-Jansen ja dat dacht ik ook. het olieniveau staat net aan de onderkant van die peilstok aan de ontluchtingsdop. ik heb net nog even gekeken maar vind op de achterbrug geen peilbout alleen om de bak leeg te laten.
IH-Jansen
@Sanderford

hier goed te zien : boven op de ontluchtings dop en meteen pijlstok (achter dat kettinkje)
en links naast de trekbek houder de aftapplug van hydrauliek olie
Sanderford
@IH-Jansen
ja idd dat dacht ik al dus ik zit wel goed te kijken. heb je ook een idee wat het zou kunnen zijn? en hoe hoog het niveau moet staan? wel toevallig trouwens hierboven is mn eigen foto haha
IH-Jansen
Ik denk dat hij ergens lucht zuigt, als je de "pijlstok"er uit draait, schoonmaakt en er weer in steekt (dus niet er in draaien) dan moet hij tot aan de bovenste verdikking staan. 😄
dan staat hij op max
AW217
Naast de motor zit de dikke aanzuigleiding. Deze zit vaak verbonden met een stuk slang en slangklemmen. Misschien die niet lucht dicht? Ergens vals lucht in ieder geval!
wvdh
@Sanderford

waar je opstapt er zit een plaat op de bak gesproeft en daar zit een grote bout da is je pijl
1046
@wvdh hydrauliek is een apart reservoir en dat bedoelt die jongen, heeft et nie over de versnellingsbak
IHJan
Het reservoir achter de stoel met de grote rode dop is niet van de achterbrug maar van het hydraulisch systeem, het reservoir is 18 liter groot, dus als je 5 liter bijvult kan hij nu te vol zitten en de vraag is welke soort olie heb je erin gegooid. Schuimen duidt vaak op 2 soorten/ merken olie die gemengd zijn, in combinatie met een klein lek in het systeem. Valse lucht dus.
Sanderford
Mijn excuses over de verwarring! ik bedoel het hydraulisch systeem. ik heb de olie gehaald bij de case dealer kan idd miss de verkeerde zijn. ik ga morgen alles is na lopen alle olie eraf en opnieuw vullen. bedankt allemaal voor jullie hulp!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!