Guldner tessin

Hallo heb tijdje geleden een Guldner Tessin gekocht en vroeg mij af of iemand mij wat meer informatie over deze trekker kan geven. Heb wat info op proberen te zoeken op het internet, maar kan niet echt veel info of foto's vinden.

Deel dit topic

Reacties

Kukel
Misschien heb je hier nog wat aan.

gueldner-traktoren.de/
Fokke
Als je op die website kijkt, moet je kijken bij A2L. Dat is het type 😉
dalton
@Fokke ik dacht de AL, want de A2L is alleen in 1960 gebouwd en die van mij komt uit 1962 ( volgens de velgen )
lindehydrocart30
Ik heb een fahr D132W,zelfde als een tessin, de W is voor watergekoeld, en de L voor lucht. 20pk guldner 2 cilinder diesel, 8 versnellingen vooruit, en 2 achteruit, tjah, wat muj nog meer weten? 😃
dalton
@lindehydrocart30 oh staat die L voor luchtgekoeld en W voor water. dat wist ik nog niet. de andere dingen die je zei wist ik echter al wel. maar klopt het dat het de AL is want staat nergens op internet dat een tessin echt een AL is of een A2L of iets anders.

wat ik verder zou willen weten. is dit een zelzaam type of zijn er veel van gemaakt.
lindehydrocart30
Heb je een luchtgekoelde dan, of een watergekoelde?
lindehydrocart30
760 stuks van de watergekoelde, en 740 stuks van luchtgekoelde
dalton
@lindehydrocart30 de luchtgekoelde, op het type plaatje staat AL maar had nog nooit van dit type gehoord
lindehydrocart30
A2L is het dan, het kan zijn dat deze niet gemaakt is asschaffenburg, maar bij de fahr fabriek in Gottmadingen, omdat hij bij de Europa-reihe hoort. ofnee, volgens mij is mijn fahr bij de guldner fabriek gebouwd 😃 zo was het 😛 haha
dalton
@lindehydrocart30 haha betekent het dat mijn tractor nog zeldzamer is? er staat wel 1962 op de banden, dan zou het toch geen A2L kunnen zijn ( mits het de originele velgen zijn ). en op het type plaatje staat ook AL.
lindehydrocart30
De AL is qua bouw exact gelijk aan de A2L, maar dan vanaf 1962, en dan zou het kunnen kloppen dan 😉 www.gueldner-forum.de , daar staat dat allemaal op.
dalton
@lindehydrocart30 oke bedankt.
fiatfan
@dalton
foto dries??
dalton
@fiatfan staat eindelijk een foto op

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5